Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Frederikshavn Kommune hopper op i klimaudsigt

Onsdag 6. september 2017 kl: 11:18
Share  


Af: Redaktionen

DI har spurgt sine medlemmer om deres opfattelse af erhvervs klimaet i kommunerne. Frederikshavn Kommune, der er centrum for en række forskellige maritime aktiviteter, ligger placeret som nummer 16 ud af 96 på baggrund af anbefalinger fra virksomhederne


Frederikshavn Kommune er med placeringen som nummer 16 - 29 pladser bedre end sidste år - en af højdespringerne i årets undersøgelse. Resultatet er sikret gennem fremgang i både de statistiske indikatorer, og i de vurderinger virksomhederne giver en række forhold i kommunen. 


Det er især virksomhedernes overordnede tilfredshed, der får kommunen til at hoppe op ad listen. Sammen med en stigning i antallet af virksomheder, der vil anbefale andre at etablere sig i Frederikshavn Kommune, trækker resultatet tråde til Frederikshavn Kommunes indsats for at give virksomheder særbehandling. 


Placeringen blandt Danmarks tyve mest erhvervsvenlige kommuner er resultatet af en langsigtet indsats og udtrykker ifølge borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen (S), at kommunen har valgt den rigtige strategi.


- Erhvervsklimaet er konstant på dagsordenen i kommunen. Det betyder meget for os, at vi hver dag møder nyheder om, at erhvervslivet er i vækst. Tallene fra DI peger også på, at vi er på rette vej. Når den overordnede tilfredshed med erhvervsvenligheden stiger mere i Frederikshavn Kommune, end den gør i resten af Danmark, så kan man kun blive glad. Det skal være attraktivt at drive virksomhed i Frederikshavn Kommune, og det arbejder vi med. Det er et langt sejt træk, og derfor er det meget tilfredsstillende at se indikationer på, at det lykkes, siger hun.


Samarbejde skaber vækst
Virksomhedernes adgang til kvalificeret arbejdskraft er et andet område, der fremhæves i undersøgelsen, og som vurderes højt. Frederikshavn Kommune har iværksat en lang række initiativer for, at det skal lykkes. Blandt andet har kommunen ansat en erhvervsplaymaker, der arbejder for at få flere unge ti at tage en erhvervsuddannelse. Senest har kommunen skabt en tilflytterservice og portal - MoveNorth.dk - der skal bistå virksomhederne i at besætte ledige job. 


- Der er de seneste år opbygget et solidt samspil mellem erhverv og politikere og embedsmænd fra Frederikshavn kommune med en tæt dialog om udfordringer og muligheder, siger Niels Bay Christensen, der r erhvervsdirektør, Erhvervshus Nord.


- Ingen af delene kan partnerne løfte alene. Vores kommune har taget de udfordringer til sig, som erhvervslivet har adresseret – og har igangsat en række konkrete initiativer, som imødekommer udfordringerne. Her skal blot nævntes indsatsen for bosætning af udenlandsk arbejdskraft, bosætningsinitiativet MoveNorth og tre havneudvidelses-projekter som konkrete eksempler, siger han videre.


Fakta
  • DI’s Lokalt Erhvervsklima undersøger det lokale erhvervsklima i 96 kommuner (to kommuner deltager ikke, fordi der er for få virksomheder)
  • I Frederikshavn Kommune er der indhentet svar fra 100 ud af 328 adspurgte virksomheder. Besvarelserne repræsenterer 3.760 arbejdspladser, hvilket svarer til ca. 20,6 procent af de privat beskæftigede i kommunen
  • Frederikshavn Kommune er i år nummer 16, i 2016 var kommunen nummer 45.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sådan kan en mulig konflikt påvirke transportvirksomhederne
- Polsk chauffør brugte magnet til at forvirre fartskriveren
- Vognmand er blevet sagt op
- Stillads-firma har fået nye kraner
- Tysk transportkoncern tester elektrisk Actros
- Litauiske autotransporter med el-biler blev holdt tilbage
- Bag gardinet er der plads til meget
- Lastbiler holder i lange køer ved grænsen mellem Bulgarien og Tyrkiet
- Selvstændig MAN-forhandler overtager Iveco-forhandler og andre aktiviteter
- Grænsetællinger vil omfatte det samlede antal lastbiler
- Mercedes-Benz sætter strøm til Actros
- Kranproducent har fået ny salgskonsulent

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst