Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Vestsjællands havn har fundet entreprenørerne

Fredag 1. september 2017 kl: 12:38
Af: Redaktionen

Byggeriet af Ny Vesthavn i Kalundborg Havn er med valget af entreprenører rykket et skridt nærmere. Første spadestik ser ud til at kunne ske som planlagt i begyndelsen af oktober

Kalundborg Havn har for nylig afholdt to licitationer i forbindelse med byggeriet, og havnen er tilfreds med de afgivne tilbudssummer i begge licitationer. Kalundborg Havn havde på forhånd valgt at dele anlægsarbejdet i forbindelse med Ny Vesthavn op i to entrepriser, hvor entreprise A omfatter arbejdet på landsiden - kaj, jordarbejde med videre - mens entreprise B omfatter uddybningsarbejdet til søs.


- Vi er endnu ikke helt klar til at kunne underskrive kontrakterne med vinderne, men de afgivne tilbudssummer ligger i begge licitationer inden for vores budget. Samtidig er det nogle kompetente selskaber, der har afgivet bud, så vi er fuldt tilfredse, siger havnedirektør Bent Rasmussen.


I entreprise A havde syv danske entreprenørselskaber valgt at afgive tilbud. De spændte fra det billigste tilbud på knap 146 millioner kroner til det dyreste på 181,3 millioner kroner. Kalundborg Havns bestyrelse har til hensigt at give kontrakten til lavestbydende, som var NCC Danmark A/S (Hercules Fundering).


I entreprise B indløb der bud fra seks uddybningsspecialister - Rohde Nielsen A/S, Svendborg Uddybning ApS, Wasa Dredging Ltd., Van Oord Dredging and Marine Contractors bv, Dredging International NV samt Boskalis International Bv. 


Her var det laveste bud på 40,7 millioner kroner, og det højeste var på 89,6 millioner kroner. Også her er det lavestbydende, der bliver tilbudt kontrakten, men havnen er endnu ikke parat til at offentliggøre, hvem der er tale om. Ifølge EU-reglerne skal byderen nemlig først verificere det såkaldte ESPD, hvilket vil sige det fælles europæiske udbudsdokument, og det er ikke sket endnu.


- Under alle omstændigheder er vi snart klar til at underskrive begge kontrakter. Med en samlet sum på 186,7 millioner kroner for selve anlægsarbejdet er vi fuldt tilfredse, da det ligger inden for det beløb, vi havde budgetteret med. Det næste, der sker, er, at vi tager første spadestik i begyndelsen af oktober, hvilket vi ser meget frem til, siger Bent Rasmussen.


Uddybningsarbejdet til søs starter dog først til næste forår, da der er restriktioner i Kalundborg Fjord med hensyn til, hvornår uddybning må finde sted. Hele anlægsarbejdet vil efter planen være afsluttet 15. februar 2019, hvorefter Ny Vesthavn vil være klar til at blive taget i brug.


- Når Ny Vesthavn står færdig og klar til brug, kan Kalundborg Havn for alvor udfolde sit potentiale. Som en af de få havne i Danmark med en vanddybde på 15 meter giver det mange nye muligheder for Kalundborg Havn, siger Jacob Beck Jensen, der er formand for havnebestyrelsen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst