Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transportaktiviteter står for mellem 20 og 25 procent af arbejdspladserne i Køge Kommune

Fredag 25. august 2017 kl: 15:19
Af: Redaktionen

De aktiviteter, der tager udgangspunkt i Køge Havn, har en markant betydning for den regionale økonomi og beskæftigelse i Køge Kommune. Det viser en oplandsanalyse foretaget af Syddansk Universitet og Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) for Danske Havne, der er brancheorganisation for erhvervshavne

Køge Havn har fået foretaget en oplandsanalyse, som viser sammenhængen mellem de aktiviteter, som havnen i 2016 har haft over kaj - gods, fisk, passagerer med mere - og indkomstdannelsen. Analysen fra SDU og CRT tydeliggør havnens betydning for den lokale og regionale økonomi ud fra en række faktorer som beskæftigelse, værditilvækst og skatteprovenu.


- Med oplandsanalysen bliver det enormt tydeligt, hvor mange arbejdspladser havnen skaber i kommunen, og hvilken værdi Køge Havn skaber i samfundet siger Thomas Elm Kampmann, der er direktør i Køge Havn og Skandinavisk Transport Center.


Oplandsanalysen fokuserer udelukkende på aktiviteterne i Køge Havn.


- Hvis man forestiller sig, at også aktiviteterne på transportcenteret (STC) blev inkluderet, så er det fuldt ud rimeligt at antage at aktiviteterne i Transport- og Logistikklyngen i Køge skaber en beskæftigelseseffekt svarende til 20 til 25 procent af Køge Kommunes samlede arbejdspladser, siger han videre.


Direktøren for Danske Havne, Bjørn B. Christiansen, siger, at oplandsanalysen for Køge Havn er et godt grundlag for at vurdere havnens erhvervsmæssige betydning, ikke blot for kommunen, men også ud over kommunegrænsen.
 

Bestyrelsesformand for Køge Havn, René Jespersen, siger i denne forbindelse, at oplandsanalysen viser, at de danske havne har potentialer, der kan påvirke de lokale økonomier i Danmark positivt, og at det understreger vigtigheden af, at lokalpolitikerne giver havnene de bedst mulige rammebetingelser og sikrer, at for eksempel byudvikling i og omkring erhvervshavnen gennemtænkes nøje.
 

Oplandsanalysen af Køge Havn viser, at havnen direkte og indirekte skaber en beskæftigelse, der svarer til 2.694 arbejdspladser. Omregnet, er 10,6 procent af kommunens beskæftigelse skabt af aktiviteterne i Køge Havn.
 

Aktiviteterne på Køge Havn medfører en værdiskabelse, der giver en lokal- og regionaløkonomisk værditilvækst på 1.405 millioner kroner. Det svarer til en andel på 11,0 procent af den samlede værditilvækst i Køge Kommune.
 

Køge Havns beskæftigelsesvirkninger og værditilvækst er grundlag for et skatteprovenu (indkomsts-, virksomhedsskatter, moms etc.) på 378 millioner kroner, hvilket udgør 4,9 procent af det samlede skatteprovenu for Køge Kommune.







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst