Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Hundested Havn er basis for flere arbejdpladser

Tirsdag 22. august 2017 kl: 12:36
Share  


Af: Redaktionen

Siden finanskrisen ramte Danmark i sensommeren 2008 er det gået én vej på Hundested Havn - og det er fremad. En ny oplandsanalyse, som Center for Regional- og Turismeforskning i samarbejde med Syddansk Universitet har lavet for Danske Havne, viser, at havnens aktiviteter i dag er med til at holde 683 arbejdspladser i gang. Det er en fordobling af beskæftigelsen siden 2007

- Jeg er meget glad for de tal. Analysen giver os papir for, at vi ikke bare snakker om at gøre noget, men rent faktisk gør det. Det går den rigtige vej, og tallene for beskæftigelse viser, at vi har gjort det godt, siger Søren Brink, der er havnedirektør i Hundested Havn.


Oplandsanalysen er et øjebliksbillede af havnen og viser sammenhængen mellem havnens aktiviteter - godsmængder, fiskelandinger, krydstogtanløb, trafik fra færger og lignende - og den beskæftigelse, værdiskabelse og skatteprovenu, som erhvervsaktiviteten trækker med sig.


Analysen viser, at havnens aktiviteter danner basis for 521 ansættelser direkte i virksomheder på havnen, mens havnens aktiviteter danner basis for 162 arbejdspladser - eksempelvis hos vognmænd, der kører gods til og fra havnen. Analysen viser, at havnens aktiviteter er basis for sammenlagt 683 arbejdspladser.


Det er en fordobling i forhold til den 10 år gamle analyse, som Gemba Seafood Consulting lavede på baggrund af en økonomisk model udviklet af Syddansk Universitet. Tallene viste dengang, at havnens aktiviteter direkte og indirekte skabte omkring 300 arbejdspladser.


- Vi har givet plads og lov til, at folk og virksomheder kunne komme her med en god idé. Det har været godt for området og har haft en selvforstærkende kraft. Når det går godt for én, smitter det af på naboen. Vi har fået nogle lokomotiver, som kører med 100 km/t, hvor flere og flere vogne bliver hægtet på, siger Søren Brink.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Politiet åbner for eskorter af langsomtkørende køretøjer over Lillebæltsbroen
- Vognmænd forventer stigende omsætning
- Særtransporterne er ikke afmærket godt nok
- Transportbranchedirektør spørger til 11 kg
- Vejdirektoratet slukker lyset på udvalgte motorvejstavler
- Kranen er fjernstyret fra overfladen
- Opbygger er klar til at montere nye kraner med tandstangsdrejning
- Fagforening fik 16 millioner kroner hjem i arbejdsskadesager
- Faglige sager udløste betaling på godt to millioner kroner
- MAN’s filial i Aalborg har fået ny driftsleder
- Transportvirksomhed køber 19 nye tankvogne
- Trailerudlejer sætter kræfter ind på digital udvikling

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst