Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Borgmestre vil fortsat kæmpe for DIS-udvidelse

Fredag 18. august 2017 kl: 10:33
Af: Redaktionen

Borgmestre i flere danske søfartskommuner fastholder deres appel til Christiansborg om at udvide den danske sømandsskatteordning. Det er godt nyt op til de kommende finanslovsforhandlinger, mener Danske Rederier, som peger på, at det er borgmestre, der repræsenterer både Socialdemokraterne og partiet Venstre

Da VLAK-Regeringens vækstteam for Det Blå Danmark 21. april i år afslørede sine 52 anbefalinger, vakte det glæde hele vejen ud til kajen i de danske landdistrikter. Én af de centrale anbefalinger var nemlig at udvide den særlige danske sømandsskat til også at omfatte alle offshore-skibe og dermed ligestille danske sømænd med sømænd i nabolandene.


I april skrev ti borgmestre - fem fra Ventre og fem fra Socialdemokraterne - fra landets mest sømandstunge kommuner et brev til erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og VLAK-Regeringen om at udvide sømandsskatten. Én af dem var borgmester Lars Erik Hornemann (V) fra Svendborg Kommune, som er den danske kommune med flest sømænd:


- Da jeg og ni andre borgmestre opfordrede regering og det maritime vækstteam til at støtte en udvidelse af sømandsskatten til hele offshore, var det fordi, at det betyder job og udvikling. Vækstteamet kom så med en utvetydig anbefaling, hvilket bør følges op på finansloven. Husk at vores brev gik på tværs af landet, på tværs af partiskel og såmænd også rummede både landdistrikter og større byer. Der er altså en bred anerkendelse af, at tiltaget er nødvendigt - og at timingen nu er den rette, siger Lars Erik Hornemann forud for efterårets politiske forhandlinger om vækst-tiltag og finanslov.


Det samme hensyn gælder også i Vendsyssel nord for Limfjorden. Så sent som onsdag opfordrede to S-borgmestrene - Arne Boelt i Hjørring og Birgit Stenbak Hansen i Frederikshavn -  VLAK-Regeringen til at tage affære med Finansloven for 2018, der skal forhandles på plads i løbet af efteråret.


- Mens vores konkurrenter omkring Nordsøen har ladet deres ordninger omfatte eksempelvis de skibe, som sætter havvindmøller op på havet, så har vi i Danmark ikke inkluderet alle offshore-skibene. Derfor er de rederier bagud i forhold til deres udenlandske konkurrenter, og det kan koste job. Her bør regeringen følge anbefalingerne fra forårets maritime vækstteam og få de danske regler bragt på niveau, lød opfordringen i Nordjyske Stiftstidende fra Arne Boelt og Birgit Stenbak Hansen - og Jakob Ullegård, der er direktør i Danske Rederier.


Den brede opbakning ude i landet glæder direktør Jakob Ullegård fra Danske Rederier, som håber på hurtig handling fra Folketinget. Indsatsen fra de ti borgmestrer viser med al tydelighed, at det er et spørgsmål, som gælder hele landet og i høj grad er relevant for de danske landdistrikter.


- Med vækstteamets klare anbefaling i ryggen, så er det nu, at der skal handles. Får vi ikke moderniseret ordningen i tide, mister vi både job i hele landet og muligheden for at gribe fremtidens vækst. Husk på, at OECD forventer en 12-dobling af antallet af job i havvind på globalt plan frem mod 2030. Det potentiale står danske rederier godt for at gribe, hvis de har en lige bane at spille på, siger Jakob Ullegård.


Fakta om borgmestrene og sømandsskatten
  • I maj sidste år henvendte ti borgmestre fra de mest søfartstunge kommuner sig for første gang til daværende erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V) med opfordring om at udvide sømandsskatten. Bag brevet stod Johnny Søttrup (V), Esbjerg, Birgit Stenbak Hansen (S), Frederikshavn, Arne Boelt (S), Hjørring, Lars Erik Hornemann (V), Svendborg, Winni Grosbøll (S), Bornholm, Marcel Meijer (S), Samsø, Erik Flyvholm (V), Lemvig, Bjarne Nielsen (V), Langeland, Jørgen Otto Jørgensen (S), Ærø og Erik Nørreby (V), Fanø
  • 4. april i år opfordrede de samme ti borgmestre det nuværende vækstteamet og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til at udvide sømandsskatten, og få det med i vækstteamets anbefalinger umiddelbart inden vækstteamet for Det Blå Danmark aflagde rapport
  • VLAK-Regeringen forventes at fremlægge en plan med vækstinitiativer i efterår, som blandt andet bygger på anbefalingerne fra regeringens forskellige vækstteam



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst