Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Søfarten trækker dansk eksport op

Torsdag 10. august 2017 kl: 00:17
Share  


Af: Redaktionen

Når der korrigeres for sæsonudsving bliver den danske tjenesteeksport holdt oppe af en solid stigning i søtransporten, hvor årets andet kvartal var klart det bedste, siden søfarten blev ramt af ratefald mod slutningen af 2015. Uden søtransportens positive udvikling ville der have været tale om et fald i den danske tjenesteeksport. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik

Statistikken viser,at eksportbidraget fra søtransporten er i fremdrift, selv om den samlede tjenesteeksport flader ud. Dermed har situationen ændret sig markant, siden markedet for søtransport globalt set blev ramt af betydelige ratefald i fjerde kvartal 2015. Det påvirkede også dansk skibsfart, så eksportbidraget fra søfarten i 2016 faldt med 17 procent i forhold til 2015.


Fra og med midten af 2016 er det gået fremad, og andet kvartal 2017 bød på en stigning på 8,5 milliarder kroner sammenlignet med det samme kvartal i 2016. Det er positivt for Danmark, mener Danske Rederiers direktør Jakob Ullegård.

 
- Det er godt nyt, at danske rederier sejler mere ind kvartal for kvartal, for det kommer både rederierne og Danmark til gode. Men vi er fortsat et stykke fra de gode år i 2014 og 2015, hvor søfarten satte rekorder i forhold til den danske eksport af søtransport. Ikke desto mindre viser de nye tal, at den danske styrkeposition indenfor skibsfart er i stand til at gribe mulighederne på verdensmarkedet, når de byder sig, siger han.
 

Skibsfarten, der er Danmarks største eksporterhverv, har haft fire kvartaler i træk med vækst. Således er der en forbedring i skibsfartens eksport på 2,5 milliarder kroner i andet kvartal i forhold til første kvartal af 2017.
 

- Det er ikke ensbetydende med, at alle problemer lige pludselig forsvinder. Men vi kan se, at trenden har vendt, og at der alt andet lige er en bedre balance mellem nettotilgangen af skibe og den stigende økonomiske aktivitet verden over. Det er også en indikation på, at det går bedre ude i verden, siger Jakob Ullegård.


Skibsfartens eksport satte i 2014 rekord med 206 milliarder kroner. I 2016 var eksporten på 168 milliarder kroner.

Klik venligst

© Copyright 2017 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Politikere vil undersøge en fremskudt havn ved Tårs
- Havn på Ærø bliver undersøgt
- Aabenraa får mere havneplads
- International cementproducent etablerer sig på Aabenraa Havn
- Certifikater på søfartsområdet skal fornyes
- Havn på Lolland vil have erstatning af Vejdirektoratet
- Politiet tiltaler tidligere havnechef i Vejle for 16 forhold
- Der er et stort potentiale i energioptimering af skibe og bygninger
- Maskinmestrene sender formanden uden for døren
- Hamburg Süd bliver ved med at være Hamburg Süd
- Fire konsortier er prækvalificerede til havneudvidelse på Fyn
- Dansk koncern skal fortsat drive færgerute

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst

Klik venligst