Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

EU-Kommissionen vil samlet afsætte 2,7 milliarder euro til 152 projekter

Tirsdag 25. juli 2017 kl: 17:00
Af: Redaktionen

152 centrale transportprojekter er udvalgt som berettiget til at få støtte fra EU’s Connecting Europe-program, som understøtter konkurrencedygtig, ren og sammenbundet mobilitet i Europa. Størstedelen af midlerne vil blive anvendt til udviklingen af det europæiske jernbanenet, der vil blive støttet med 1,8 milliarder euro

EU-Kommissionen følger med de udvalgte 152 transportprojekter op på sin investeringsplan for Europa og ønsket om sammenbinding af kontinentet - herunder på den nye dagsorden om "Et mobilt Europa". 


De udvalgte projekter vil ifølge EU-Kommissionen bidrage til at modernisere jernbanelinjer, fjerne flaskehalse, forbedre grænseoverskridende forbindelser, etablere forsyningspunkter for alternative brændstoffer og indføre innovative trafikstyringssystemer. 


Investeringerne foretages under Connecting Europe-programmet, som er EU's finansielle mekanisme til at støtte infrastrukturnet, og mobiliserer 4,7 milliarder euro i offentlig og privat medfinansiering. 


Investeringerne vil ikke blot modernisere Europa’s transportnet, men også stimulere den økonomiske aktivitet og fremme jobskabelsen. I år øremærker EU-Kommissionen desuden 1,8 milliarder euro ud af i alt 2,7 milliarder euro til de 15 medlemsstater, der er berettiget til støtte fra Samhørighedsfonden for yderligere at mindske de infrastrukturelle skævheder. I perioden 2014-2020 vedrører støtten fra Samhørighedsfonden Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjekkiet, Estland, Grækenland, Ungarn, Letland, Litauen, Malta, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet og Slovenien.


- Der er et enormt behov for investeringer i transportinfrastruktur. Denne nye bølge af investeringer fokuserer på rene, innovative og digitale projekter med henblik på at modernisere Europas transportnet. I dag kom vi et skridt nærmere en reel transportunion, som opfylder borgernes behov, stimulerer økonomien og skaber arbejdspladser, siger EU's kommissær for transport, Violeta Bulc, der fortsætter:

- Fremadrettet vil jeg opfordre alle interessenter til at udnytte de resterende midler optimalt og anvende blandet finansiering til at opnå de størst mulige effekter og mobilisere alle potentielle ressourcer.


De udvalgte projekter koncentrerer sig hovedsagelig om de strategiske dele af Europa’s transportnet ("hovednettet") for at sikre den højeste merværdi og virkning for EU. Størstedelen af midlerne vil blive anvendt til udviklingen af det europæiske jernbanenet, der vil få 1,8 milliarder euro. Dekarbonisering og opgradering af vejtransporten og udvikling af intelligente transportsystemer vil få 359,2 millioner euro i støtte, mens lufttrafikstyringssystemer (ATM) vil få 311,3 millioner euro i støtte.


Blandt de udvalgte projekter peger EU-Kommissionen på opgraderingen af den over 100 km lange jernbanestrækning Białystok-Ełk i Polen, moderniseringen af ATM-systemer i EU's medlemsstater, den fulde udbygning af Karawankentunnelen mellem Slovenien og Østrig og udviklingen af et netværk til hurtig elektrisk opladning af køretøjer i Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrig, Storbritannien og Italien.


Alle projekter blev udvalgt til at modtage finansiering via de indkaldelser af konkurrerende forslag, der blev iværksat 13. oktober 2016. 349 ansøgninger tegner sig for anmodninger om knap 7,5 milliarder euro i medfinansiering.


De mange ansøgninger gav EU-Kommissionen mulighed for at udvælge de bedste projekter og samtidig sikre en afbalanceret fordeling af midlerne, både geografisk og mellem forskellige transportformer. EU's finansieringsbidrag ydes i form af tilskud med en medfinansieringssats på 10-50 procent af et projekts berettigede omkostninger afhængig af typen og indkaldelsen (op til 85 procent under Samhørighedsfondens bevillingsramme).


EU-Kommissionens vedtagelse af den formelle afgørelse forventes at finde sted i slutningen af juli. EU-Kommissionens Forvaltningsorgan for Innovation og Netværk (INEA) vil derefter udarbejde og undertegne tilskudsaftalerne med støttemodtagerne i de enkelte projekter i anden halvdel af 2017.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Virksomheden med flest elektriske betonbiler har hjemsted i Danmark
- Tysk logistikkoncern skal distribuere reservedele til tyske lastbiler og busser - i Australien og New Zealand
- Tysk transport- og logistik-koncern overtager samarbejdspartner
- Midaldrende mand kørte frontalt ind i modkørende lastbil
- To virksomheder vandt transportpris
- Over 4.000 gange skulle vejdirektoratet samle tabt gods op efter andre
- DM for lærlinge bliver det hidtil største
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst