Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Lastbilproducent og logistik-koncern samarbejder om førerløs transport

Tirsdag 25. juli 2017 kl: 10:49
Af: Redaktionen

Den tyske lastbilproducent MAN har indledt et samarbejde med den tyske transport- og logistik-koncern DB Schenker om føreløs lastbiltransport. Samarbejdet kører ud med test af den nyeste teknologi indenfor konvojkørsel - platooning - med førerløse lastbiler på A9 motorvejen i Tyskland

Testen kører på motorvej A9 i flere måneder og bliver en fast del af DB Schenkers forretningsaktivitet. Det digitale fremskridt er baseret på den teknologi, som tidligere er blevet kørt frem under betegnelsen Platooning.


MAN og DB Schenker underskrev en samarbejdsaftale om at intensivere samarbejdet omkring Platooning-projektet på transportmessen Transport Logistic i München. 


- Konvojkørslen kan minimere antallet af harmonikasammenstød, effektivisere transporterne og mindske udledningen af CO2 med op til 10 procent. påpeger Henrik Dam Larsen, der er administrerende direktør for DB Schenker i Danmark.


Alle de test, som konvojkørslen omfatter, bliver udført i virkelighedens trafik på et stykke af motorvej A9 mellem DB Schenkers to filialer i München og Nürnberg. Hver konvoj består af to lastbiler, der kører med ti meters mellemrum, hvor den forreste er styrende med en chauffør. På testområdet bliver kørselsforhold i almindelige trafiksituationer testet. Samtidig træner det chaufførerne i konvojkørsel og køreteknik. Lastbilerne vil med tiden få rigtig gods på, og testene bliver løbende intensiveret til regelmæssige afgange og ender med op til tre kørsler om dagen.  


- Det er et helt fantastisk projekt, der favner den digitale fremtid og kombinerer den med logistik, og vil for altid ændre biltrafikken, siger Henrik Dam Larsen. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst