Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Animeret film viser Femern’s tunnelfabrik

Fredag 23. juni 2017 kl: 09:15
Af: Redaktionen

Femern-tunnelen, der bliver verdens længste sænketunnel for biler og tog, skal bygges mellem Rødbyhavn i Danmark og Puttgarden i Tyskland. Tunnellen bliver 18 km lang og bygges af 79 tunnelelementer af beton og yderligere 10 specialelementer med kælder til vedligehold. Hvert tunnelelement vejer over 70.000 ton. Hvert element er cirka 217 meter langt og cirka 40 meter bredt. Og verdens længste sænketunnel for biler og tog kræver også en fabrik i rekordstørrelse

Fabrikken bygges i Rødbyhavn øst for den eksisterende færgehavn. Det samlede fabriksareal kommer op på 1,5 millioner kvadratmeter, hvilket svarer til 200 fodboldbaner. Dermed bliver fabriken en af de største, der nogensinde er bygget i Danmark.


Tunnelfabrikken og de mange tunnelelementer bygges af entreprenørkonsortiet Femern Link Contractors (FLC), som har kontrakt med Femern A/S om opgaven. FLC består af VINCI Construction Grands Projets (Frankrig), Per Aarsleff A/S (Danmark), Wayss & Freytag (Tyskland), Max Bögl Stiftung & Co. (Tyskland), Soletanche Bachy International (Frankrig), CFE (Belgien), BAM Infra (Holland) og BAM International (Holland). 

Danske COWI er hovedrådgiver for entreprenørerne, og belgisk Dredging International NV er en nomineret underleverandør.


FLC har offentliggjort en videoanimation af, hvordan de vil bygge tunnel-elementerne. Den tekniske video, som er på engelsk, viser hele produktionen fra stål, grus, sten og cement ankommer til den store arbejdshavn, til hvordan jernbinding og betonstøbning vil foregå samt klargøring og udskibning via et af verdens største dokanlæg og nedsænkning af elementerne.


Tunnelen støbes indendørs i den store fabrik for at skabe de bedst mulige forhold for kvaliteten af selve betonarbejdet, gode arbejdsforhold for medarbejderne og en produktion, der er uafhængig af vind og vejr.










Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst