Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transporter til McDonald skal være mere bæredygtige

Fredag 23. juni 2017 kl: 09:00
Af: Redaktionen

Til efteråret starter transport- og logistikkoncernen Havi og den svenske lastbilproducent Scania et fem-årigt program, som ved hjælp af lastbiler og løsninger fra Scania skal reducere CO2-udslippene i forbindelse med transporterne til og fra McDonald’s restauranter i flere europæiske lande

Transporter til McDonald skal være mere bæredygtige
En bil fra Havi ved banegården i Aarhus (Foto: Jesper Christensen)
Målet er en mærkbar reduktion af antallet af dieseldrevne køretøjer hos Havi og at omstille ca. 70 procent af Havis lastbilflåde til alternative brændstoffer som eksempelvis gas- og hybrid frem mod 2021.


Scania vil som led i programmet overvåge CO2-udledningen i forbindelse med Havi’s leverancer til McDonald’s restauranter. Det sker i realtid, hvor Havi’s lastbiler er opkoblede på Scania’s it-systemer. Ændringen af køretøjsflåden hos Havi forventes at kunne reducere CO2-udslippet med 15-40 procent afhængigt af rute, brændstof og den aktuelle trafiksituation.


- Innovation er afgørende for vores udvikling inden for bæredygtighed og for at drage fordel af vores størrelse med henblik på at skabe forandringer - det kalder vi “scale for good”. Gennem vores proaktive samarbejde med virksomheder som Havi og Scania kan vi skabe mere bæredygtige løsninger i vores leverandørkæde samtidig med, at de bidrager til vores globale leverandørkæde og vores strategi om bæredygtighed, siger Chris Yong, der er Global Logistics Director hos McDonald’s.


- Førende virksomheder har et ansvar for at skabe forandring. I dette partnerskab sætter vi nye standarder for distribution i byerne. Vi nøjes ikke med at planlægge, vi gennemfører også tiltag - her og nu - og bidrager positivt til de samfund, hvor vi har aktiviteter, siger Havi’s logistikchef Haluk Ilkdemirci.


- Vi kan se, at efterspørgslen efter bæredygtige transportløsninger bare stiger og stiger. Det her er et eksempel på et fornuftigt og nyskabende samarbejde, som betyder, at vi i fællesskab kan fremskynde omstillingen til et bæredygtigt transportsystem, siger Henrik Henriksson, der er administrerende direktør og koncernchef hos Scania.


Gas- og hybridlastbiler er mindre miljøbelastende end dieselbiler generelt. CO2-udledningen ligger også på et lavere niveau. Specielt hvis gassen er biogas produceret på en bæredygtig måde. Derudover er gas- og hybridlastbiler mindre støjende end dieselbiler. I kombination med støjsvage kølesystemer er påvirkningen fra vareleverancer også mindre.


Derudover udvikler Havi og Scania lastbiler med specialopbygninger til håndtering af affald som for eksempel fritureolie, plastik og pap fra restauranterne med henblik på genbrug. Det bidrager til en højere grad af genbrug, og det reducerer samtidig antallet af affaldstransporter. Dermed reduceres antallet af kørte kilometer, hvilket yderligere mindsker klimapåvirkningen.


Om Havi
Havi er en global privatejet logistikvirksomhed, som fokuserer på løsninger til optimering af førende virksomheders leverandørkæde. Virksomheden leverer også løsninger til håndtering af emballage, genbrug og affald. Havi, som blev grundlagt i 1974, beskæftiger ca.10.000 medarbejdere og har aktiviteter i over 100 lande. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Over 4.000 gange skulle vejdirektoratet samle tabt gods op efter andre
- DM for lærlinge bliver det hidtil største
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors
- Der er behov for styrket samarbejde
- Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati
- Fornuftig kompensation for belastende dieselafgift
- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- SVM-Regeringen skruer op for støtten til grøn omstilling af tung vejtransport
- Ny pulje får flere grønne lastbiler på vejene
- Transportorganisation genvalgte bestyrelsesmedlemmer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst