Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Volvo har haft elektrisk start i Luxembourg

Fredag 30. juni 2017 kl: 10:00
Af: Redaktionen

Søndag 11. juni kørte de første kommercielt fremstillede helt el-drevne Volvo-busser ud i rute-nettet i den luxembourgske by Differdange. Busoperatøren Sales-Lentz har dermed 4 elbusser, 12 ladehybridbusser og 30 hybridbusser fra Volvo i sin flåde

- Trafikstarten med Volvo 7900 Electric er endnu et vigtigt skridt for alle, der arbejder med for en renere, mere lydløs og attraktiv kollektiv trafik, siger Håkan Agnevall, der er administrerende direktør for Volvo Busser.


- Sammen med Differdange og Sales-Lentz går vi i brechen for fremtiden kollektive trafik, siger han videre.


Differdange’s satsning på lydsvage og udslipsfrie el-drevne busser er en del af byens arbejde med bæredygtighed, hvor den kollektive trafik udgør et vigtigt fokusområde. De fire nye el-busser kører på fire forkellige buslinier på mellem 8,0 og 9,5 kilometer. Hver bus kører omkring 25 minutter, hvorefter den hurtigoplades ved endestationerne på mellem 2 og 3 minutter ved hjælp af en pantograf, der slutter bussen til ladestationerne. Ladestationerne på 300 kW er leveret af Heliox og opfylder kriterierne i det åbne grænsesnit - OppCharge (opportunity charging) - som følger ACEA’s (European Automobile Manufacturers Association) anbefalinger. 


For Sales-Lentz var det naturligt at vælge helt el-drevne busser fra Volvo, da selskabet har kørt med ladehybridbusser på vejen mod en mere bæredygtig mobilitet i byerne.


- I september 2016 fik Sales-Lentz Autocars som opgave at gennemføre et stort projekt for en mere grøn bytrafik - at indføre 100 procent el-drevne 12-meters bybusser i Differdange. Vi er glade og stolte over at have genomført skiftet på præcis ni måneder sammen med sammen med holdet fra Volvo i Göteborg, Volvo Competence Center i Luxembourg, Differdange By, Heliox, ElectroWatt, Sales-Lentz’ tekniske afdelning og flere andre partnere, siger Jos Sales, der er ejer og direktør i Sales-Lentz.


- Sales-Lentz har altid taget ny teknik til sig tidligt. I vores rolle som operatør vil vi tilskynde vore leverandører, busproducenter og software-udviklere til at finde nye løsninger, som møder markedets behov. Gennem en tæt relation med offentlige og private kunder skaber vi grundlag som udviklingspartner og entreprenør med en vilje ti at investere i bæredygtig mobilitet, siger Wolfgang Schroeder, der er administrerende direktør i Sales-Lentz.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst