Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

VLAK-Regeringen har flertal for at sætte farten op

Torsdag 22. juni 2017 kl: 09:49
Af: Redaktionen

Transportministeriet oplyser torsdag, at VLAK-Regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti vil tillade, at busser og store autocampere - campingbiler - mellem 3,5 og 7,5 ton må køre op til 100 km/t på motorveje. Målet er, at campister og buschauffører sammen med deres passagerer kan komme hurtigere frem i trafikken

Ifølge Transportministeriet har branchen gennem længere tid ønsket, at reglerne om hastigheder for autocampere og busser blev revideret og forenklet. Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) har derfor med opbakning fra de andre regeringspartier og støttepartiet Danske Folkeparti bedt Færdselsstyrelsen om at lave en ny bekendtgørelse, som tillader autocampere med tilladte totalvægte fra 3.501 kg til 7.500 kg at køre op til 100 km/t på motorveje og 80 km/t på motortrafikveje. Samtidig har ministeren bedt Færdselsstyrelsen om at forenkle den eksisterende ordning for busser.


- Jeg er meget glad for, at vi kan efterkomme branchens ønske og gøre det lettere for dem at komme rundt i landet. Ved at sætte hastighedsgrænsen op kan vi skabe mobilitet, uden at der bliver gået på kompromis med færdselssikkerheden, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.


Med indførelsen af den nye ordning bliver det muligt for campingbiler at blive godkendt til Tempo 100-kørsel gennem individuelt syn eller uden syn ved forhandleren af den nye EU-typegodkendte campingbil. Samtidig vil busser, der indregistreres efter de nye reglers ikrafttræden, uden synsprocedure kunne registreres i køretøjsregister (DMR) med tilladelse til Tempo 100-kørsel på betingelse af, at bussen har en gyldig EU-typegodkendelse og ikke er indrettet med ståpladser. 


Ifølge Færdselsstyrelsen er langt de fleste busser EU-typegodkendte, når de i dag registreres for første gang. Det betyder, at de opfylder EU-rettens bestemmelser om bussers indretning og udstyr. Og så er køretøjerne kendt sikkerhedsmæssigt egnet til kørsel med 100 km i timen, hvilket også udtrykkeligt fremgår af den enkelte bus’ tekniske dokumentation. 


Bekendtgørelserne vil blive sendt i høring i efteråret og forventes at træde i kraft 1. januar 2018. 


- Jeg glæder mig til at modtage offentlighedens bemærkninger til forslaget og til, at reglerne kan træde i kraft. Der er nemlig ingen tvivl om, at det vil gøre en stor forskel i branchens hverdag, og at vi andre trafikanter også vil kunne mærke det, når vi bevæger os rundt på vejene, siger Ole Birk Olesen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst