Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Ny lov om varebiler har flertal bag sig

Mandag 19. juni 2017 kl: 19:00
Af: Redaktionen

Folketingsflertallet bag ønsket om en godskørselslov, der omfatter varebiler, vil udforme et lovforslag om varebilers godskørsel for fremmed regning og fremsætte det til oktober. Det oplyser Fagpressebureauet på Christiansborg

Lovforlaget fra folketingsflertallet får opbakning af transportminister Ole Birk Olsen (LA), hvis parti tidligere har stemt i mod at lovgive på området.


Vognmandsorganisationen DTL peger på, at transportminister Ole Birk Olesen nu tager initiativ til at indkalde partierne, der står bag forslaget om en godskørselslov, der omfatter varebiler.


- Den 14. juni afholdte jeg et møde i Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, hvor formanden for Varebilsudvalget, Kjeld Zacho Jørgensen, orienterede Folketingets Transport-, Bygnings- og Boligudvalg om Varebilsudvalgets anbefalinger. Formanden for Varebilsudvalget tog på mødet forbehold for, at udvalgets anbefalinger endnu ikke er helt på plads. Så snart jeg har modtaget de endelige anbefalinger fra udvalget, vil jeg sende dem til transportordførerne, siger transportminister Ole Birk Olesen til Fagpressebureauet.


- På mødet blev det konstateret, at Varebilsudvalget har været med til at afdække nogle usikkerheder og potentielle problemstillinger i det vedtagne beslutningsforslag B 165. Jeg tilkendegav derfor på mødet i går, at jeg efter sommer vil indkalde ordførerne til møder, hvor vi med afsæt i beslutningsforslag B 165 og Varebilsudvalgets anbefalinger vil drøfte det nærmere indhold af et kommende lovforslag, som ministeriet vil udarbejde, siger Ole Birk Olesen videre.


Ministerens udmelding glæder Erik Østergaard, der er administrerende direktør i vognmandsorganisationen DTL.


Erik Østergaard ser ikke nogen særlige problemer i forhold til at fremsætte et lovforslag - andet end en fornuftig politisk drøftelse af, hvordan kravene til varebilstransportører skal udmøntes.


- Der er et politisk ønske om en regulering af gods med varebil for fremmed regning. Nu skal vi ikke gøre dette her sværere, end det er. Vi taler om, at en godskørselslov skal samle myndighederne til at gøre noget ved implementeringen, kontrollen og håndhævelsen af godskørsel for fremmed regning, så vi ikke har et undermarked af varebiler, der kører på må og få med andres ejendom. Al tale om, at dette betyder mere bureaukrati og administrativt bøvl, afhænger jo helt af, hvordan man indfører ordningen, siger Erik Østergaard.


De to største partiers ordførere, Christian Rabjerg Madsen (S) og Kim G. Christiansen (DF), bekræfter ifølge Fagpressebureauet, at lovforslaget fremsættes uanset om transportminister Ole Birk Olesen (LA) er med- eller modspiller.


- Alle partier - også ministeren - anerkender, at der et stort, bredt flertal for at lave en tilladelsesordning, som skal begrænse sort arbejde, social dumping og skattesnyd på varebilsområdet. Vi sætter os sammen lige efter sommerferien og får de sidste præciseringer på plads, så der kan laves et lovforslag, siger S-ordføreren Christian Rabjerg Madsen.


Dansk Folkepartis transportordfører Kim G. Christiansen peger på, at en overgangsfase skal være på maksimalt ét år. 


- Så kan uddannelsessteder og branchen nå at omstille sig, siger han.


Et flertal bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet og SF, vedtog 31. maj sidste år beslutningsforslaget B 165, som pålagde regeringen at fremsætte lovforslag om, at varebiler under 3.500 kg, der udfører godskørsel for fremmed regning, omfattes af godskørselslovens principper.


De tre nuværende regeringspartier og Det radikale Venstre stemte imod beslutningsforslaget.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst