Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Polsk transportvirksomhed får store bøder for ulovlig cabotagekørsel

Fredag 16. juni 2017 kl: 12:48
Af: Redaktionen

Tirsdag 23. maj kontrollerede Tungvognscenter Syd under Sydøstjyllands Politi et polsk sættevognstog og chaufføren på motorvej E20 ved Harte. Ved kontrollen konstaterede politiet, at chaufføren havde kørt syv cabotageture i Danmark siden den seneste internationale indgående tur til Danmark


- Chaufføren havde først kørt tre ture i Danmark og var derefter taget hjem til Polen på weekend. Lastbilen lod han dog stå i Danmark. Efter weekenden fortsatte chaufføren med yderligere fire cabotageture i lastbilen, inden Sydøstjyllands Politi udtog køretøjet til kontrol, siger Stig Simonsen, der er politikommissær og leder af Tungvognscenter Syd.


Da politiet standsede det polske vogntog, kørte det med jernskrot mellem Esbjerg og Munkebo/Lindø på Fyn.


Den ulovlige cabotagekørsel kostede virksomheden en bøde på 70.000 kroner. Derudover havde den polske virksomhed kørt 13 gange på det danske motorvejsnet inden for de seneste 30 dage, uden at der var betalt vejbenyttelsesafgift. Det kostede virksomheden 32.500 kroner. Der var også registreret to kørselsforløb i lastbilens kontrolapparat, hvor der ikke havde været anvendt førerkort. For den forseelse skulle virksomheden betale 12.000 kroner.


Samlet kom bødekravet op på over 110.000 kroner, som den polske vognmand skulle stille sikkerhed for, inden vogntoget fik lov til at køre videre.


- Til at begynde med, var vognmanden ikke indstillet på at betale beløbet, så lastbilen blev tilbageholdt med hjullås. Det fulde beløb blev imidlertid indbetalt dagen efter kontrollen, og virksomheden ønskede ikke sagen indbragt for retten, siger Stig Simonsen.


I sagen er en speditionsvirksomhed i Padborg sigtet for medvirken til ulovlig cabotagekørsel, da det efter politiets opfattelse er dem, der har planlagt de ulovlige cabotageture, som den polske vognmand udførte med den kontrollerede lastbil.


Sagen mod speditionsvirksomheden skal for retten, oplyser Sydøstjyllands Politi.


Reglerne om cabotagekørsel:
  • En udenlandsk vognmand må maksimalt køre tre ture internt i Danmark (cabotage) inden for 7 dage, efter han er kommet ind i landet med gods, og den internationalt indgående tur er afsluttet
  • Cabotage-kørslen skal foretages med det samme køretøj




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst