Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transportområdet mangler faglærere

Mandag 22. maj 2017 kl: 09:32
Af: Redaktionen

Transportområdet mangler faglærere

Uddannelsesorganisationen Dekra tilbyder gratis uddannelse og jobgaranti i en indsats for at skaffe undervisere af fremtidens chauffører. Lige nu mangler der undervisere for at dække et voksende behov for nye chauffører i Danmark

Dekra mangler aktuelt 40 nye medarbejdere - faglærere inden for transport, storvognskørelærere og B-kørelærere - og tilbyder derfor gratis uddannelse til storvognskørelærer med garanti for efterfølgende job.


- Vi vokser og har en stor opgave med at få undervisere og kørelærere nok til vores uddannelser. Der er simpelthen ikke nok undervisningsressourcer i markedet lige nu. Og det er en nødvendighed for transportbranchen, at vi får uddannet flere chauffører, så vi kan opfylde efterspørgslen i de kommende år, siger koncerndirektør i Dekra, Peter Laursen.

 
Brug for 2.500 nye chauffører
Ifølge transportsektorens uddannelseskampagne Job i Transport, som brancheforeningen ATL og 3F står bag, vil Danmark i de kommende år få brug for 2.500 nye chauffører.

 
- Men hvis ikke vi har nok faglærere og kørelærere til at uddanne fremtidens chauffører, kan vi ikke tilfredsstille markedsbehovet, og uden chauffører kan vi som samfund ikke få vores varer, mad, byggematerialer, medicin og andre nødvendigheder transporteret rundt i Danmark, påpeger Peter Laursen.
 

Dekra’s 40 nye medarbejdere vil få job i eksisterende og nye afdelinger af Dekra i hele landet, blandt andet i områder, hvor danske chauffører har manglet gode, lokale uddannelsesmuligheder.
 

Uddanner 40.000 om året
Dekra har i dag cirka 200 faglærere og forventer med rekrutteringen af 40 nye undervisere at kunne øge antallet af uddannede chauffører med omkring 15 procent.

 
- I dag uddanner og efteruddanner vi i Dekra 40.000 chauffører om året. En realistisk målsætning er, at vi med tilgangen af 40 nye undervisere kan uddanne yderligere 5.000-7.000 chauffører hvert år. Vi håber, det vil matche det antal chauffører, Danmark mangler, idet det også må forventes, at en del nuværende chauffører vil gå på pension i de kommende år, siger Peter Laursen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst