Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Færgerederi sejlede hjem med et stærkt 2016-resultat

Fredag 19. maj 2017 kl: 10:43
Share  


Af: Redaktionen

Rederiet Scandlines, der sejler på to ruter mellem Danmark og Tyskland, om ud af 2016 med et økonomisk resultat, der oversteg forventningerne. Både omsætning og driftsresultat blev forbedret i et år, der var præget af væsentlige investeringer og indsættelse af nye færger på Gedser-Rostock-ruten samt opgradering af havnefaciliteter

Scandlines har i de seneste år investeret omkring 320 millioner euro - knap 2,4 milliarder kroner. Sammen med driftsforbedringer har investeringerne styrket Scandlines’ position som en vigtig del af infrastrukturen og gjort rederiet mere konkurrencedygtigt.


Koncernens omsætning steg i 2016 med 2 procent til 470 millioner kroner. Omsætningen på færgerne på ruterne Gedser-Rostock og Rødby-Puttgarden steg med 3 procent til 333 millioner euro, når det gælder de fortsættende aktiviteter. Scandlines solgte i 2015 sin andel af færgeruten Helsingør-Helsingborg. 


I 2016 transporterede koncernens færger samlet set 7,6 millioner passagerer, 1,8 millioner biler og 0,6 millioner fragtenheder. På Gedser-Rostock-ruten steg fragttrafikken 16 procent og antallet af passagerer 10 procent efter indsættelsen af to nye hybridfærger.


- Efter et årtis hårdt arbejde og betydelige investeringer har vi omdannet Scandlines fra en statsejet færgeoperatør med adskillige ruter til en højtspecialiseret og effektiv trafikmaskine på to højfrekvente ruter mellem Danmark og Tyskland. I dag er Scandlines en afgørende del af infrastrukturen i de centrale transportkorridorer mellem vore to lande og mellem Skandinavien og Europa, siger Scandlines administrerende direktør Søren Poulsgaard Jensen.


I 2016 fortsatte Scandlines sin indsats for at blive en grønnere infrastrukturleverandør med tilføjelsen af to nye færger til verdens i forvejen største hybridflåde samt opgraderingen af havnefaciliteter for at kunne tilbyde kunderne en gnidningsløs rejse. Derudover fortsatte Scandlines moderniseringen af sine bordershops, ligesom koncernen styrkede det omfattende SMILE-loyalitetsprogram, som har næsten 400.000 medlemmer og tilbyder relevante fordele til fritidsrejsende samt skræddersyede tilbud baseret på online-aktivitet og transaktionsanalyser.


- Vores indsats og investeringer i omegnen af 320 millioner euro i løbet af de seneste tre år har cementeret vores konkurrenceevne i årene fremover, og vores langsigtede strategi er bæredygtig efter den planlagte åbning af Femern-tunnelen mere end et årti fra nu. Vi byder yderligere konkurrence velkommen, men vi fortsætter med at give udtryk for vores legitime forventning om, at gældende tysk, dansk og europæisk lovgivning respekteres, siger Søren Poulsgaard Jensen.


Scandlines forventer moderat omsætningsvækst og forbedret lønsomhed i 2017 baseret på den gennemførte kapacitetsudvidelse på Gedser-Rostock-ruten og stabil drift på Rødby-Puttgarden-ruten samt i koncernens bordershops.Millioner euro20162015Omsætning470460Driftsresultat før afskrivninger og særlige poster (EBITDA, recurring)180170Afskrivninger og amortiseringer-33-28Overskud før renter og skat (EBIT)139156Finansielle poster-51-46Resultat før skat88109Skat af årets resultat-7-2Årets resultat81107
Aktiver i alt1.4441.348Investeringer (kapitaludgifter)92136Rentebærende gæld864830
Gennemsnitligt antal medarbejdere1.5061.488Tal for 2015 inkluderer ikke ophørende aktiviteter forbundet med salget af færgeruten Helsingør-Helsingborg.


Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mekaniker er blevet salgskonsulent hos Scania
- To lastbilmærker dominerer hos de lette
- Tankvognsproducent har fået ny projektleder
- Scania har fået ny salgsmand på Sjælland
- Vestfyn trækker transportfolk til i weekenden
- Kinesisk producent af ny-energi-køretøjer skal levere lastbiler i Brasilien
- Udenlandske virksomheder skal melde dig til RUT- ellers vanker der tvangsbøder
- Udsatte unge besøgte transportorganisation i Padborg
- Vognmand i Vejle valgte wirehejs og kran fra Højbjerg
- Europa skal blive bedre til at genanvende affald
- Volvo tog april foran Scania
- Svenske lastbiler tegner sig for over halvdelen af de nye

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst