Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Odense udvider gratis buskørsel for børn

Tirsdag 16. maj 2017 kl: 16:50
Share  


Af: Redaktionen

Tirsdag 16. maj udvidede Odense Kommune ordningen med gratis busrejser for børn og unge i Odense Kommune. Tidsrummet for gratisbusserne udvides med en time for alle om eftermiddagen, så der bliver mere tid at opleve Odense centrum i. Derudover udvides ordningen yderligere for de skoler, der ligger over seks kilometer fra centrum, så de både kan nå ud og hjem med gratisbusserne

De gratis busser for børn i Odense begyndte i 2015, hvor Odense Kommune indgik en aftale med FynBus, der gjorde det gratis for børn og unge i byens dagtilbud og skoler at køre med bus i Odense uden for myldretiden. Ordningen blev forlænget i januar i år med et krav om, at der kom faste rammer omkring økonomien, fordi ordningen var blevet så populær, at den var blevet dyrere end planlagt for FynBus. 


Rammerne og en halv million kroner årligt til gratis buskørsel ligger nu klar - og der er blandt andet tilføjet en udvidelse af tidsrummet for den gratis transport med en time fra 13.00 til 14.00 for alle og mulighed for tidligere på- og afstigning for de skoler og dagtilbud, der har længst til bymidten.     


Rådmand for børn og unge i Odense Kommune, Susanne Crawley Larsen (R) er meget tilfreds med den udvidede ordning.


-  Muligheden for at opleve alt det, Odense har at byde på, skal selvfølgelig komme alle til gode. Det er vigtigt for byens sammenhængskraft. Med udvidelsen giver vi de skoler, der har haft svært ved at udnytte gratisbusserne mere tid. Mere tid til at opleve byens rige kultur- og byliv. Det beriger børnene og unge, og det gør deres undervisning mere vedkommende, siger hun. 


At gratisbusserne kører videre glæder også by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).


- Det er vigtigt, at Odenses skoler har gode muligheder for at inddrage byen og institutionerne i undervisningen. Vi har mange tilbud, som kan gøre historien, kunsten eller hverdagen mere spændende og lærerig for eleverne. Derfor er det positivt, at der er taget så godt imod busordningen, og at den kan fortsætte i den kommende tid, siger hun. 


Klare kriterier for dubletbusser 
Det er især de såkaldte dubleringer, hvor der bliver bestilt en ekstra bus til at køre samtidig med dén, som står i køreplanen, som er blevet populære og derfor også dyrere end forventet. I 2016 bestilte skoler, børnehuse og dagplejere 70 procent flere ekstrature end beregnet, når over 30 børn og unge skulle afsted. 

 
Fra maj i år er kriterierne for at bestille en dubletbus derfor baseret på afstanden mellem institution og destination samt gruppestørrelse. Kort sagt betyder det, at de ældste børn skal rejse længere end de yngre børn, før de kan bestille en dubletbus. 


Helt konkret vil de mindste børn i et børnehus kunne få en dubletbus, hvis deres udflugtsmål ligger over 1,5 kilometer fra børnehuset, mens eleverne i for eksempel 7. klasse skal rejse længere end syv kilometer for at få dubletbusser, hvis de er over 30 elever, der skal på tur. Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Miljøvenligt delebilskoncept ruller ud i Silkeborg
- Elever fra Vejen Business College hjælper Sydtrafik
- Trafikselskaber vil undersøge sig selv
- Busselskab i Hjørring er gået konkurs
- Lillehammer får to svenske el-busser
- Politiet vil stoppe uopmærksomme trafikanter
- 55 af 58 vilkår fra december er opfyldt
- EU-Kommissionen lægger den tredie vejpakke frem
- Taxiselskab præsenterer regnskab med overskud
- Arriva vinder NT’s kvalitetspris for tredje år i træk
- Kampagne sætter fokus på respektfuld adfærd over for billetkontrollører
- Hospital i Køge tester førerløs bus

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst