Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
VOGNMANDSFORMAND:

Lønforskellene skal udraderes

Tirsdag 16. maj 2017 kl: 12:59
Share  


Af: Redaktionen

- Vi kan snakke til næste års juleaften om den ny vejpakke, men det hjælper os ikke en hujende dyt. Derfor kan vi lige så godt erkende, at hvis ikke vi får styr på noget så elementært som vort omkostnings-niveau, er slaget tabt. Sådan lyder det fra vognmandsorganisationen FDL’s formand, vognmand Christian Jensen, i forbindelse den kommende vejtransportpakke, som EU-Kommissionen ventes at fremlægge sidst i maj


- Vi kan i hvert fald være sikre på, at lobbyisterne bliver ved med massivt at påvirke politikerne, og der er kun en måde, hvorpå vi kan løse det her problem på, siger Christian Jensen og fortsætter:


- Ingen med blot en smule indsigt i økonomiske forhold kan vel være i tvivl om, at det er tåbeligt af politikerne at tale om skattelettelser. For hvad hjælper det, at chaufføren får en tusse mere om måneden, hvis vognmanden stadigt skal fakturere ud efter de samme høje bruttoomkostninger. Det skader i høj grad konkurrenceevnen. Det, vi skal, er at ændre på skatter og afgifter på en måde, så vore ansatte får den samme realløn, mens virksomhedernes omkostninger kommer ned. Hvis vi kunne få styr på lønnen, ville færre være interesseret i at udføre cabotage-kørsel. Ingen lønforskelle, ingen cabotage-kørsel.


Christian Jensen er dybt skuffet over, at vejtransportbranchen efter hans mening har været udsat for et kæmpemæssigt svigt fra de fleste politikere på Christiansborg, hvor kun en lille håndfuld politikere har arbejdet for at komme de danske vognmænd til hjælp. 


- Det er jo fuldkommen urimeligt, at politikerne er til købs over for lobbyister, som i den grad manipulerer med kendsgerningerne. Det er utroligt, at politikere, ikke mindst de borgerlige, som kalder sig ansvarsfulde, ikke gider at sætte sig ind i tingene, inden de foretager sig noget - og i mens breder den sociale dumping sig, siger Christian Jensen.
Klik venligst

© Copyright 2017 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tysk forbud mod ugehvil i lastbiler træder i kraft torsdag
- Transportverdenen er både jordnær og oppe i skyen
- Havnevirksomheder genvalgte formanden
- Limfjordsfærge skal markedsføres bedre
- Antallet af lønmodtagere er nået op på 2.682.80
- Den tre-akslede kærre tipper for fynsk vognmand
- Norsk mindsteløn på transportområdet fortsætter og justeres
- Scania i Danmark får ny direktør fra Sverige
- Molslinjens nye superfærge har lagt til kaj i Aarhus
- Skærup-vognmand tipper med ny tre-akslet kærre
- Post-koncern har fået flere kunder inden for drikkevarer
- Service-folk i Aarhus tog prisen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst

Klik venligst