Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Erhvervsliv og politikere vil booste østjysk turisme

Tirsdag 9. maj 2017 kl: 10:20
Af: Redaktionen

Turismeaktører og politikere i Østjylland går sammen om at udvikle turismen. Målet er blandt andet at tiltrække flere svenske turister. I den forbindelse har rederiet Stena Line, der eksempelvis sejler mellem Grenaa og Varberg, ambitiøse planer for fremtiden

Interessen for Østjylland som turismedestination skal være endnu større. Det var udgangspunktet for et seminar, der fornyligt fandt ted i Den Gamle By i Aarhus, hvor over 40 politikere, turismeaktører, faglige organisationer og erhvervsledere var i dialog for at booste turismen og hente vækst og arbejdspladser til Østjylland. 


- Turismen i området er steget, men vi har ikke godt nok fat om det svenske marked, og det er ærgerligt, når potentialet er så stort. Der er nemlig grobund for, at mange flere svenskere rejser hertil, hvilket vil bidrage positivt til væksten både for os som rederi og i Østjylland generelt. Det er på tide, at vi smøger ærmerne op og det vil vi gerne bidrage til, siger Tony Michaelsen, der er chef for Stena Lines ruter til Danmark. 


Det var netop rederiet Stena Line, der havde taget initiativ til seminaret og arbejde sammen om at øge turismen i Østjylland. Med to færgeruter mellem Danmark og Sverige spiller Stena Line en aktiv rolle i turismen mellem de to lande. Og ledelsen for ruterne til Danmark har ambitiøse planer for trafikken mellem Sverige og Danmark - planer, der over de næste fem år blandt andet omfatter en ruteomlægning, en ekstra færge og en markant styrket markedsføringsindsats.


Blandt deltagerne på seminaret var direktør i VisitAarhus Peer H. Kristensen, regionsrådsformand i Region Midtjylland Bent Hansen (S) og folketingsmedlem Britt Bager (V). Blandt politikerne ser man turismen som en væsentlig motor for beskæftigelse i hele Østjylland.


- Hos Venstre og i regeringen er turisme højt på dagsordenen, og vi ser erhvervet som en væsentlig motor for vækst og beskæftigelse i hele landet – også her i Østjylland, hvor vi har nogle fantastiske muligheder. Det er meget positivt, at der nu investeres markant i at få flere svenskere til at få øjnene op for Østjylland, og jeg vil gøre mit til at skabe rammerne for, for at indsatsen resulterer i vækst og arbejdspladser i hele området, siger Britt Bager.


Også Peer H. Kristensen fra VisitAarhus er enig i, at turismen er en vigtig vækstmotor. Han betonede desuden, at det store potentiale i svenske turister skal kickstartes med de rette budskaber. 


- Vi har i forvejen et tæt og godt samarbejde med Stena Line, og deres planer for Østjylland er interessante og i god tråd med, hvad vi hos VisitAarhus i forvejen arbejder på - nemlig at øge antallet af svenske turister. Og vi har meget at byde ind med i forhold til, hvad svenske gæster interesserer sig for, herunder kultur, shopping og gourmet, siger Peer H. Kristensen. 


På billedet ses oplægsholderne ved seminaret: Tony Michaelsen (tv.), chef for Stena Lines ruter til Danmark, folketingsmedlem Britt Bager (V) og Peer H. Kristensen, direktør i VisitAarhus. Også regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S), var blandt oplægsholderne.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Havneselskab med tre havne holdt godsomsætningen
- Finsk rederi har åbnet rute mellem Skåne og Polen
- Bornholms største havn nåede rekordomsætning og et resultat over det forventede
- Mobilkran kan løfte 144 ton og øger kapaciteten
- Dansk rederikoncern udvider sit logistiknetværk til Tyrkiet
- Svensk rederi-koncern vil udvide uden for Europa
- Rederi og havne arbejder på landstrøm til containerskibe
- Rederiorganisation åbner for indstillinger til pris for diversitet, ligestilling og inklusion
- Seks meldes døde

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst