Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Nordens travleste buslinie er blevet opgraderet med plads til flere passager

Fredag 28. april 2017 kl: 10:30
Af: Redaktionen

Busruten Linje 5A, der kører gennem den danske hovedstad og også er Nordens travleste, er blevet mere rummelig og mere miljøvenlig. Busoperatøren Arriva, der er en del af Deutsche Bahn-koncernen, har sat 37 plus fire nye MAN-biogasbusser ind på ruten. Samtidig har linien skiftet navn til 5C og busserne nye farver, som markerer, at der er tale om en særlig rute med mere plads og nemmere rejse for passagererne - og renere luft til borgerne i København, Tårnby og Herlev

Nordens travleste buslinie er blevet opgraderet med plads til flere passager
Søndag 23. april rullede de første gule og turkise Cityline-busser ud på ruten fra Herlev Hospital, gennem København til Københavns Lufthavn i Kastrup. Til daglig skal 37 nye turkise Cityline-busser, som kører på CO2-neutralt biogas, betjene de 20 millioner passagerer, der årligt benytter ruten. Samtidig med skiftet til biogasbusserne og det nye navn er buslinien gennem Hovedstaden forlænget fra Husum Torv til Herlev Hospital - men ellers kører busserne på Linje 5C på samme rute gennem byen.


- I Herlev Kommune glæder vi os til at byde velkommen til linje 5C. Herlev Kommune er i rivende udvikling – vi bliver flere borgere, og der investeres milliarder i blandt andet udbygning af Herlev Bymidte og Herlev Hospital. Den nye buslinje bliver uden tvivl et aktiv for kommunens borgere, erhvervsliv og ikke mindst Herlev Hospital, kommunens største arbejdsplads, hvor bussen får endestation, siger Thomas Gyldal Petersen (S), borgmester i Herlev og formand for Movias bestyrelse.


I København modtages den nye, grønne linje med åbne arme. Her skal alle byens dieselbusser over de kommende år udskiftes med mere miljøvenlige alternativer.


- Københavnerne skal kunne færdes i byen uden at være generet af røg og møg fra trafikken. Derfor er jeg utroligt glad for, at vi nu udskifter busserne på Nordens travleste busrute med et grønnere alternativ. De nye CO2-neutrale biogas-busser betyder renere luft, og bringer os samtidig endnu et vigtigt skridt nærmere visionen om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025, siger Frank Jensen (S), overborgmester i København.


De nye busser er en del af Movias BRT-lignende Cityline-koncept og byder på en række forbedringer for passagererne. Busserne har plads til flere passagerer - hvor de gamle busser havde plads til 82 passagerer i hver bus, har de nye busser plads til 147. Busserne kører på biogas og udleder 72 procent mindre NOx og har 33 procent mindre partikeludledning end de nuværende busser.


I Tårnby Kommune ser man også frem til opgraderingen. 


- Linje 5C betyder bedre og nemmere busbetjening. I Tårnby Kommune har busdriften stor betydning for manges hverdag, da den skinnebårne trafik ikke er tilgængelig alle steder. Linje 5C er et godt bud på fremtidens busdrift - og et skridt i den rigtige retning i forhold til at nå frem til fossilfri busdrift. Jeg håber, at alle vil tage godt imod 5C, som gerne skulle gøre hverdagen nemmere, siger Allan Andersen (S), viceborgmester i Tårnby Kommune.


Endelig vil den nye 5C-linje betyde kortere rejsetid for de mange rejsende. 5C har frit flow, så man frit kan gå ind og ud af bussens fem døre. Dørene kan man selv åbne ved at trykke på en knap på siden af bussen, ganske som man kender det fra S-tog. På dele af ruten kører Cityline også i sit eget spor, så busserne kan komme hurtigere gennem trafikken og forbi bilkøerne.


- Danskerne spilder dagligt tusindvis af timer i trafikkøer. Det koster samfundet milliarder hvert år. Med 5C Cityline har vi med enkle, effektive og relativt billige midler forbedret rejsetiden og reduceret trængslen. Cityline er skabt til at udnytte vejene bedre, siger Movias administrerende direktør, Dorthe Nøhr Pedersen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst