Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Limfjordstunnellen synker en smule hvert år

Fredag 21. april 2017 kl: 12:09
Af: Redaktionen

Vejdirektoratet nedsætter en international ekspertgruppe, der skal kigge på problemet med, at Limfjordstunnelen synker en lille smule hvert år. Ekspertgruppen skal drøfte og udvikle løsninger til, hvordan man kan stabilisere fundamentet under tunnellen og dermed forhindre, at den bliver ved med at synke

Limfjordstunnellen synker en smule hvert år
- Som det er nu, så sætter Limfjordstunnelen sig med op til én centimeter om året, siger chefkonsulent Niels Chr. Skov Nielsen fra Vejdirektoratet. 


- Det giver sætningsskader og vandindtrængning og forkorter tunnelens levetid. Der ligger derfor en stor samfundsmæssig værdi i at finde ud af, hvordan vi bremser tunnelen i at synke mere. Det er dog en ingeniørmæssigt enormt kompliceret opgave. Derfor har vi besluttet at søge rådgivning fra nogle af klodens klogeste hoveder på dette felt, siger han videre.

 
Helt konkret nedsætter Vejdirektoratet en gruppe af nationale og internationale eksperter, der dækker ekspertviden inden for betonteknologi, tunnelteknologi, geologi og fundering, specielt på kalk.  
 

Gruppen, der kommer til at bestå af en halv snes personer, skal være nedsat i så god tid, at den kan afholde sit første møde i august eller september. Ekspertgruppen skal mødes fire-fem gange med cirka en måneds mellemrum. Og den skal efter planen afslutte sit arbejde i starten af 2018.  
 

Vejdirektoratet er facilitator og sekretariat for gruppen. Og når eksperterne er klar med deres løsningsforslag, overtager Vejdirektoratet processen og udarbejder de nødvendige projektforslag.  
 

- Det er vigtigt for mig at sige, at vi ikke står med nogen akut situation, siger Niels Chr. Skov Nielsen og fortsætter:


- Det er vores vurdering, at tunnelen kan holde mange år endnu, men rettidig omhu skader jo aldrig. Limfjordstunnelen er en stor og betydningsfuld del af den danske infrastruktur. Vi vil meget gerne forlænge dens levetid, og derfor sætter vi nu denne proces i gang. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst