Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Ystad vil være en del af europæisk transportkorridor

Fredag 21. april 2017 kl: 01:00
Share  


Af: Redaktionen

Ystad Havn var i denne uge vært for en rundbordsdiskussion om europæisk transportpolitik og om, hvordan Ystad kan blive en del af den europæiske transportkorridor Baltic-Adriatic Corridor

Diskussionen bliver mere og mere aktuel i takt med, at trafikken mellem Skandinavien og Østeuropa vokser kraftigt. Det mærkes eksempelvis på færgeruten mellem Ystad i Sydsverige og Swinoujscie i Polen. 


Ystad Havn havde inviteret politikere fra EU-Parlamentet, Polen, Sverige og Danmark til en diskussion om, hvordan trafikken mellem Ystad og Polen kan få højere prioritet i EU, og hvordan den europæiske transportkorridor Baltic-Adriatic Corridor - som i dag slutter i Swinoujscie - kan forlænges til Ystad. Blandt deltagerne var Jeppe Kofod (S), gruppeformand for Socialdemokratiet i EU-Parlamentet.


- Kigger man på kortet over transportkorridorer i EU, er det som om, jerntæppet ikke rigtigt har løftet sig i Østersøen. De nuværende korridorer binder ikke Skandinavien, Baltikum og Polen tæt nok sammen. Dermed snyder vi os selv for vækst, arbejdspladser og investeringer. Derfor er det her et vigtigt initiativ, der vil gavne både i Ystad og Bornholm, siger Jeppe Kofod. 


Trafikken mellem Ystad og Polen er vokset kraftigt de seneste år. I 2016 blev der sat nye rekorder med blandt andet en stigning i antal lastbiler med 13 procent og gods med 16 procent. På grund af udviklingen mener Ystad Havn, at den europæiske transportkorridor Baltic-Adriatic Corridor bør forlænges til Ystad og Skandinavien.
 

- Vi arbejder for, at trafikken mellem Ystad og Polen får højere prioritet i EU, og dagens diskussion var et skridt i den rigtige retning. Det vil være et vigtigt signal og betyde utroligt meget for vores region inklusiv Bornholm, hvis Baltic-Adriatic Corridor blev forlænget til Ystad og Skandinavien, siger Björn Boström, der er administrerende direktør i Ystad Havn.
 
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- EU støtter Femern Bælt-forbindelsens banedel
- Færgerederi skabte rekordresultat efter kapacitetsudvidelse
- Movia indgår rammeaftale om udstyr til stoppesteder
- Politiet kontrollerede 105 køretøjer ved Halsskov rasteplads
- DSB giver ekstra kompensation til sjællandske pendlere
- Dommer i Roskilde lod hammeren falde over ulovlig vognmandsvirksomhed
- Skinnerne ligger i ring under København
- Finer-virksomhed skubber på
- Dansk Erhverv bakker op om vækstteam for logistik og handel
- Effektiv logistik er nøglen til at håndtere og udvikle den stigende e-handel
- Europæisk tankkort kan bruges hos norskejet olieselskab
- Transportorganisation ser frem til tæt parløb med nyt vækstteam for handel og logistik

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
-

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst