Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Lavpris-selskab sadler om til franchise

Onsdag 19. april 2017 kl: 11:38
Share  


Af: Redaktionen

Uno-X, der leverer benzin og dieselolie via en lang række selvbetjeningstankstationer spredt over hele landet, investerer 250 millioner kroner i mere brugervenlige tankstationer og omlægger forretningsmodellen til franchise efter samme koncept, som søsterselskabet REMA 1000 bygger på

Uno-X har et mål om at være Danmarks stærkeste mærkevare for benzin. Og målet skal nåes i et marked, der har for mange tankstationer og biler der kører længere på literen.


- Vi havde valget mellem at lurepasse og trække pinen ud eller satse offensivt med investeringer og en ny forretningsmodel. Vi har taget livtag med vores egen forretning, delt kæden i to, opsagt samarbejdet med 150 leverandører og ansat distriktspartnere på franchiselignende kontrakter. Vi tror på, at egeninteresse og vindermentalitet er opskriften på succes, og derfor har vi indgået aftale med 12 distriktspartnere til at vinde kunderne lokalt. Kan vi vinde dem, og det tror vi på, vinder vi samlet set, siger Michael Norden, der er administrerende direktør i Uno-X.Uno-X’ netværk består nu af 12 distrikter med hver 10-15 ubemandede stationer, som en distriktspartner har ansvaret for. Distriktspartneren aflønnes efter den enkelte stations bundlinje, og derfor har vedkommende et ekstra incitament til at sørge for, at stationen fremstår pæn og velfungerende, og hele tiden er med på prisen.


- Uno-X er en del af Reitangruppen, der gennem mange år har fremvist flotte resultater med en franchisebaseret forretningsmodel – ikke mindst i REMA 1000. Vi har ladet os inspirere af det setup og omlagt vores forretning, så vi har stærke selvstændige distriktspartnere til at drive 12 distrikter og med kontoret i Søborg som sparringspartner og support, siger Michael Norden.   


250 millioner kroner skal bruges til brugervenlighed
Som en del af den nye forretningsmodel har Uno-X søsat benzinbranchens første akademi for træning i og udvikling af stationsdrift. Også her har Uno-X ladet sig inspirere af REMA 1000, der har en værdiskole for kædens medarbejdere. 


Samtidig med omlægningen af forretningsmodellen investerer Uno-X 250 millioner kroner i at ombygge stationerne til nye brugervenlige konceptstationer. Den første står allerede klar på Buddinge Hovedgade i Søborg. En del af investeringen går til nye betalingsautomater, som tager kontaktløse kortbetalinger og er markedets hurtigste.


- Hovedformålet med hele øvelsen er at blive markedets mest kunderettede selskab. Netop kundefokus var også årsagen til, at vi delte kæden i to i efteråret 2016. Vi har nu 131 lokale Bonus-stationer og 116 Uno-X stationer, som i den kommende tid bliver opgraderet, så de fremstår strømlinede, brugervenlige og kundeorienterede. Samlet set tror vi på, at det er opskriften på at blive Danmarks stærkeste mærkevare for benzin, siger Michael Norden.


Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Politiet åbner for eskorter af langsomtkørende køretøjer over Lillebæltsbroen
- Vognmænd forventer stigende omsætning
- Særtransporterne er ikke afmærket godt nok
- Transportbranchedirektør spørger til 11 kg
- Vejdirektoratet slukker lyset på udvalgte motorvejstavler
- Kranen er fjernstyret fra overfladen
- Opbygger er klar til at montere nye kraner med tandstangsdrejning
- Fagforening fik 16 millioner kroner hjem i arbejdsskadesager
- Faglige sager udløste betaling på godt to millioner kroner
- MAN’s filial i Aalborg har fået ny driftsleder
- Transportvirksomhed køber 19 nye tankvogne
- Trailerudlejer sætter kræfter ind på digital udvikling

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst