Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Aabenraa Havn har fået Nyhavn fornyet

Onsdag 12. april 2017 kl: 10:54
Share  


Af: Redaktionen

Det seneste år har entreprenør-virksomheden MT Højgaard haft travlt med at renovere Nyhavns vestkaj i Aabenraa Havn. 500 meter ny og moderne kaj er klar til at blive taget i brug. MT Højgaard fortsætter arbejdet i Sydhavn, der skal renoveres for 20 millioner kroner

Aabenraa Havn har fået Nyhavn fornyet

Da MT Højgaard sidste forår gik i gang med at renovere Nyhavn i Aabenraa Havn, var opgaven at løfte kajen, der oprindeligt er fra 1922, og hvor levetiden var opbrugt på en del konstruktioner, op til 2017-niveau. Derfor var større renovering nødvendig, for at kajen kunne fortsætte sin daglige drift med ind- og udskibning af bulkvarer som sten, grus og cement. 


- Nyhavns vestkaj står færdig og er nu igen i fuld drift. Processen har været særdeles god blandt andet takket være en positiv dialog med bygherre og bygherres rådgivere, inden arbejdet gik i gang, siger Michael Dalsgaard Sørensen fra MT Højgaard, som har været projektchef på renoveringsprojektet. 


- Der har dog også været udfordringer undervejs. I arbejdet med at forstærke kajen ville spunsen flere gange skride ud fra kajen. For at holde kajvæggen på plads, valgte vi derfor sammen med bygherren at købe ekstra ankre, som kunne hjælpe med at gøre væggen stabil. Sammenlagt tog det derfor tre måneder længere end planlagt, men den ekstra tid er godt givet ud, da vi herved sikrede, at vi kunne nå i mål med opgaven på tilfredsstillende vis, siger projektchefen videre.


Arbejdet med spunsvæggen blev udført i tæt samarbejde med Aabenraa Havn, da kajen delvis var i drift under renoveringen.

- Vi har haft et virkelig godt samarbejde med Aabenraa Havn. Det var særligt vigtigt, fordi vores opgaver skulle planlægges efter, om skibe skulle til og fra havnen, hvor vi arbejdede. Her holdt Aabenraa Havn os konstant orienteret om skibstrafikken, sådan at vi kunne forsætte et stabilt arbejdsflow, siger Michael Dalsgaard Sørensen. 
Nyhavn stod for nylig færdig, og selvom projektet endte med at blive tre måneder forsinket, er Aabenraa Havn godt tilfredse med det endelige resultat og samarbejdet undervejs med MT Højgaard.
- Til trods for, at vi stødte på en del uforudsete opgaver undervejs, havde MT Højgaard en konstruktiv tilgang til arbejdet og bød ind med mange nye løsningsforslag - både inden og under projektets udførelse. Det betyder meget for os, at vores entreprenør har den rette forståelse for det færdige produkt. Vi er derfor tilfredse med det endelige resultat, og at det samtidig har været muligt at opretholde en del af driften på havnen, mens renoveringen har stået på, siger Henrik Thykjær, der er havnedirektør i Aabenraa Havn. 
Renoveringen af Nyhavn har et samlet budget på 40 millioner kroner. Arbejdet med at renovere Sydhavn løber op i omkring det halve.- Det er altafgørende, at vores arbejde lever op til bygherres forventninger - i dette tilfælde Aabenraa Havn. Var det ikke tilfældet, var vi naturligvis heller ikke kommet i betragtning til det nye projekt i Sydhavn. Her skal vi nu i gang med at sikre de fremtidige bundforhold, den nordlige kaj, samt etablere et nyt areal på sydsiden af bassinet. Hele området får en ansigtsløftning ved blandt andet at nedrive den gamle bygning og træbroerne, så området bliver et større aktiv for byen, siger Michael Dalsgaard Sørensen fra MT Højgaard.

Nyhavn marts renoveringsarbejdet gik i gang.

Nyhavn, som den ser ud efter renoveringsarbejdet er afsluttet.Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Vognmand i Skive har gods bag gardinerne
- Politiet pågriber fire mænd i Himmerland for lastbiltyverier
- DI Transport afholder Transportens dag i september
- Volvo Danmark er klar til transportmessen i 2019
- Køgevirksomhed har fået ny kran
- Politisk flertal vi stadig sikre jernbaneoverkørsler
- ITD kritiserer Københavns Kommune for at hjemtage affaldsindsamling
- Borgerrepræsentationens beslutning om at hjemtage affaldsindsamling får konsekvenser
- Bådene i Volvo Ocean Race er på vej til Aarhus
- Transportorganisation trækker retssag mod Transportministeriet
- Transportordfører byder den nye erhvervsminister velkommen
- Kørekortsystemet er oldnordisk

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst