Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Billund Lufthavn havde et godt år med større omsætning og flere passagerer

Torsdag 6. april 2017 kl: 10:07
Share  


Af: Redaktionen

Billund Lufthavn A/S kom ud af 2016 med et overskud på 58,7 millioner kroner. Den samlede omsætning steg til 714,1 millioner kroner, hvilket er en stigning på 10 procent i forhold til 2015. For første gang i lufthavnens historie kom passagertallet op over 3 millioner rejsende

- 2016 har været endnu et godt år for Billund Lufthavn. Milepælen på 3 millioner passagerer har vi kigget efter de seneste år, og i 2016 lykkedes det så endelig at nå målet. Helt nøjagtigt rejste 3.092.013 passagerer gennem lufthavnen, siger lufthavnens direktør, Kjeld Zacho Jørgensen. 


Fremgang på alle flysegmenterne - udenrigs, indenrigs og charter - lagde grunden til et nyt niveau for trafikken. 


- Også Cargo Center Billund satte en ny rekord med 66.595 ton gods, hvor både importen og eksporten steg. Det er gode tegn for såvel den nationale som den globale økonomi, siger lufthavnsdirektøren.


Bestyrelsesformanden: Et meget tilfredsstillende resultat
- Lufthavnens opgave er først og fremmest at skabe en let adgang til og fra verden gennem Billund Lufthavn, så derfor er det naturligvis glædeligt for bestyrelse og ejere, at der er stigning på alle områder. Når økonomien så også følger med og viser en positiv udvikling, er det ekstra glædeligt, siger Clas Nylandsted Andersen, der er formand for lufthavnens bestyrelse.


Han fremhæver, at passagertallet steg med 6,3 procent, omsætningen steg med 10,0 procent, og resultatet steg med 34,6 procent. 


- Disse tal vidner om, at lufthavnen har nået et niveau, hvor der er en stadig bedre udnyttelse af de faciliteter, der blev taget i brug for 15 år siden. Så man kan sige, at vi nu høster frugten af en fremsynet investering. Samtidig er der grund til at takke vores dygtige medarbejdere for en flot og engageret indsats med at få det hele til at hænge sammen, siger Clas Nylandsted Andersen og fortsætter:


- Og det er nu vores opgave i bestyrelse og ledelse at sikre, at den gode udvikling kan fortsætte i mange år fremover, både med kapacitet, faciliteter og kompetencer. Flere passagerer kræver forbedrede fysiske rammer, og derfor er vi i øjeblikket i gang med at projektere en tilbygning til terminalen, der giver bedre muligheder for såvel de rejsende som de ansatte. Et byggeri, vi forventer at kunne tage i brug inden sommeren 2019.


Udvikling i alle trafikelementer
Udenrigsruterne kom for første gang over 2 millioner rejsende i 2016 - helt præcist 2.064.741 passagerer. 


- Gennem de seneste mange år er det primært udenrigsruterne, der har skabt væksten i Billund Lufthavn, siger lufthavnens direktør Kjeld Zacho Jørgensen. 
Han peger på, at der især har været netværksselskaberne med British Airways og Finnair som højdespringerne, der har bragt flere rejsende i 2016. For lavprisruterne har der været tale om tilbagegang med over 100.000 passagerer for Ryanair, mens Wizzair har haft store stigninger gennem året med introduktion af flere destinationer. 


- For 2017 forventer vi stadig vækst hos Wizzair og ligeledes, at Ryanair kommer tilbage i vækst, siger lufthavnsdirektøren.


Chartertrafikken havde en lille vækst på 0,3 procent, mens indenrigstrafikken havde en samlet vækst på 7,8 procent - primært båret af ruten til Bornholm.


Om Billund Lufthavn
  • Egenkapitalen udgjorde ved årets udgang 519,1 millioner kroner
  • Soliditetsgraden var på 51,7 procent
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Dansk Erhverv bakker op om vækstteam for logistik og handel
- Nyt vækstteam skal sætte fokus på vækst i handels- og logistikerhvervene
- Metaltræthed er en sandsynlig årsag til motorhavari på amerikansk fly
- Flyselskab på en stor ø køber sig ind i andet ø-selskab
- Speditonsvirksomhed skifter ud i toppen
- Femern-forbindelse vil styrke Københavns Lufthavns konkurrencekraft
- Norsk flyselskab har fløjet med fire millioner passagerer mellem Aalborg og København
- - Interessen illustrerer bæredygtighed og potentiale i forretningen
- Ejeren af British Airways vil købe norsk flyselskab
- SAS bestiller 50 nye fly
- Minister vil have hjælp til at forbedre arbejdsmiljøregler
- Fart på de spanske ruter i påsken

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst