Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
SUND & BÆLT:

Fundamentet er snart på plads for bedre internet i tog

Torsdag 30. marts 2017 kl: 12:10
Af: Redaktionen

Forudsætningerne for en stabil mobil- og internetforbindelse for passagerer på Øresundsbanen og på Storebælts banestrækning er snart på plads. Sund & Bælt, som ejer banestrækningerne, er snart færdig med at opgradere anlæg, så teleoperatørerne kan tilslutte udstyr og levere bedre signaler. Forbedring af mobil- og datatransmissionen betyder også mere effektivt vedligehold på anlæggene

Sund & Bælt oplyser, at udstyret vil være klar på Øresundsbanen i løbet af sommeren, mens Storebælts jernbanestrækning følger efter i løbet af sommeren og efteråret. 


VLAK-Regeringen har afsat 100 millioner kroner på finansloven til bedre mobil- og internetdækning i tog. DSB arbejder med at styrke signalerne i togene, mens Banedanmark udbygger sit mastenetværk. Opgraderingen forventes indarbejdet ved udgangen af 2019. Øresundsbanen og jernbanen på Storebæltsforbindelsen er ejet af Sund & Bælt, og Sund & Bælt har i den forbindelse arbejdet med at tilvejebringe den nødvendige infrastruktur, som stilles til rådighed for teleoperatørerne.


- På Øresundsbanen er vi allerede i gang med at trække fiberkabler og etablere tilslutningspunkter i vores antenneanlæg, så teleoperatørerne kan komme til med deres tilslutningsudstyr, og snart foretager vi samme operation på Storebælts jernbane. Vi er langt med at få aftaler på plads med teleoperatørerne, så vi forventer, at kunderne vil bemærke forbedringen gradvist i løbet af året, siger Kristian Madsen, der er jernbaneteknisk chef i Sund & Bælt.


Anlæggene på henholdsvis Øresundsbanen og Storebælt er identiske, så teleoperatørerne kan bruge samme type udstyr begge steder.


- Vi driver og udvikler hele tiden vores infrastrukturanlæg, så de er med til at styrke mobiliteten i samfundet. Internet i tog er vigtigt, specielt for pendlere med lang rejsetid, men samtidig er det en fordel for os som virksomhed, da det giver os bedre adgang til de mange millioner af data om vores anlæg, når vi arbejder derude. Derfor er jeg glad for, at vi snart er på plads med fundamentet for bedre dækning, siger Kristian Madsen.


Sund & Bælt arbejder også med at forbedre signaldækningen på Storebæltsforbindelsens vejstrækning. Her er et forslag sendt ud til landets teleoperatører.


Vedligeholdsarbejdet effektiviseres
Opgraderingen af mobil- og internetdækningen skal ses som led i arbejdet med hele tiden at opgradere Sund & Bælts banestrækninger og effektivisere vedligeholdsarbejdet. Medarbejdere og entreprenører, som arbejder på de store infrastrukturanlæg, vil nemlig via bedre data- og mobiltransmission kunne hente og opdatere data i Maximo - Sund & Bælts vedligeholdssystem - ude på anlæggene under arbejdet. Det er helt essentielt, da det er en del af Sund & Bælts strategi at følge vedligehold tæt for hele tiden at have fokus på den rette balance mellem kvalitet og omkostninger.


Fakta om jernbaneanlæggene:
  • Øresundsbanen, som er en del af Øresundsbrons landanlæg, ejes, drives og vedligeholdes af Sund & Bælt
  • Banen, som både består af en gods- og passagerbane, er 18 km lang, og undervejs er der flere tunneler og overdækkede stationer
  • Storebælts jernbaneforbindelse, som ejes, drives og vedligeholdes af Sund & Bælt, er 25 km lang, hvoraf de 8 km er en boret tunnelforbindelse under Storebælt
  • Spordybden i Storebæltstunnelen er på det dybeste sted 75 m under havoverfladen




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Region og kommuner har spillet ud med fælles ønsker på trafikområdet
- Bropiller til ny jernbanebro bliver støbt direkte i havet
- Mandskab på Limfjordshavn løftede containerandelen til ny højde
- El-tog på Fyn får energi fra ny fordelingsstation i Marslev
- Rekordmange personer rejste over Øresund i 2023
- Trafikstyrelsen inviterer til konference om jernbanesikkerhed
- Ny og højere bro over bane på Vestsjælland skal erstatte lav bro

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst