Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Samkørsel er koblet sammen med offentlig transport

Torsdag 23. marts 2017 kl: 09:58
Af: Redaktionen

Samkørsel er koblet sammen med offentlig transport
Bestyrelsesformand for NT og Aalborg Kommunes borgmester, Thomas Kastrup Larsen (S).

Nordjyllands Trafikselskab og GoMore har indviet 13 samkørsels-stoppesteder i Nordjylland i et nyt samarbejde, der kan åbne for nye muligheder for mobilitet og samspil mellem den traditionelle kollektive transport og samkørsel i privatbiler, hvor man deler om udgifterne. De 13 samkørsels-stoppesteder findes i Frederikshavn, Hjørring og Aalborg kommuner - og idéerne rækker videre

Overskriften for det ambitiøse pilotprojekt ”NT+GoMore”, der blev sat i gang i januar 2016, er øget mobilitet. Projektet har konkret har ført til etableringen af de 13 samkørsels-stoppesteder fordelt på tre nordjyske kommuner, som bakker op om “NT+GoMoreNT”.


- Inddragelsen af alle trafikaktører i trafikplanlægningen har til formål at øge mobiliteten i Nordjylland. Det er den altoverskyggende vision bag dette nytænkende projekt, der har vakt opsigt både nationalt og internationalt, siger administrerende direktør Jens Otto Størup fra NT.


Et af formålene med projektet er at forbedre mobiliteten ved at øge antallet af transportmuligheder for borgere bosiddende uden for Nordjyllands store byer. Skal man fra A til B i Nordjylland er samkørsel - set med parternes øjne - nu et officielt alternativ til bus, tog og øvrige privatbilisme.


Integrationen af GoMores samkørsels-systemer i Nordjyllands kollektive trafiksystem var dog ikke blevet en realitet, hvis ikke det havde været for opbakning fra de tre pilotkommuner, henholdsvis Aalborg, Frederikshavn og Hjørring: 


- Projektet har nydt stor opbakning fra regionens tre største kommuner, som har omfavnet og udvidet samkørsels-fænomenet med henblik på at kunne imødekomme flere nordjyders mobilitetsbehov. Så i stedet for at se deleøkonomien og samkørsels-kulturen som en trussel, ser alle det som en mulighed for at give den samlede mobilitet et løft til gavn for borgerne, fortsætter Jens Otto Størup.    


Han siger supplerende, at antallet af samkørsels-stoppesteder skal øges og udvides til andre nordjyske kommuner, hvis pilotprojektet bliver en succes. 


Hos GoMore er man også glade for samarbejdet med NT og pilotkommunerne samt udsigten til at kunne udbrede samkørsels-tjenesten yderligere i Nordjylland.


- Pilotprojektet er en milepæl - ikke bare i GoMores historie, men i samkørslens historie i Danmark og internationalt, og vi er meget stolte over de mål, vi har nået i samarbejde med NT og de tre nordjyske kommuner. Mobilitet er en klar forudsætning for et effektivt og moderne samfund, og vi mener, at et samarbejde mellem den kollektive trafik og samkørsel bliver en forudsætning i fremtiden. Her vil det nordjyske pilotprojekt virke som en legitimering af netop dette samarbejde, siger stifter og direktør hos GoMore, Matias Møl Dalsgaard. 


Han siger supplerende, at indvielsen af de 13 første samkørsels-stoppesteder er den første fysiske manifestation af samarbejdet. 


Skal også øge kendskabet til samkørsel
Udover at markere oplagte og let tilgængelige opsamlingssteder rundt omkring i Nordjylland har samkørsels-stoppestederne også til formål at øge kendskabet og dermed brugen af denne transportform.


- Samkørsel er jo først og fremmest en brugerdrevet løsning, og derfor er det vigtigt at udbrede kendskabet til det i regionen, således at flere og flere nordjyske bilejere vil benytte sig af muligheden for at oprette lift - og dermed tilbyde samkørsel mod fælles dækning af transportudgifterne på deres daglige ruter, siger Jens Otto Størup.


Det er dog ikke kun den fysiske skiltning, der skal sikre udbredelsen af samkørsel i Nordjylland. Fra og med fredag 17. marts vil nordjyske brugere af den kollektive trafik nemlig få mulighed for at søge tilgængelige GoMore-lift via flere af NTs digitale platforme.


- For at dette projekt skal blive en succes har vi valgt at integrere GoMores digitale løsninger i vores. Senere på året vil samkørsels-mulighederne også blive en integreret del af Rejseplanen for Nordjylland, siger Jens Otto Størup.


Lanceringen af samarbejdet 17. marts startede ved det nyoprettede samkørsels-stoppested i Østervrå sydøst for Hjørring. Her blev der afholdt taler af Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit Stenbak Hansen, CEO for GoMore Matias Møl Dalsgaard samt administrerende direktør for NT Jens Otto Størup. Stoppestedet i Østervrå er det første, der får den klassiske æggeskal til at give ly for vejr og vind. Æggeskallen er dekoreret med fotokunst fra pixlart i Østervrå, og dette koncept skal videreføres af andre lokale kunstnere på æggeskaller på de øvrige stoppesteder i løbet af den kommende tid.


Efter Østervrå gik turen videre til et andet nyoprettet samkørsels-stoppested i Hjørring, hvor der var indlæg fra udvalgsformand for teknik og miljø i Hjørring Kommune Ole Ørnbøl og Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup-Larsen.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst