Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Varebiler og social dumping er til debat på transportmessen

Onsdag 22. marts 2017 kl: 11:36
Share  


Af: Redaktionen

Der er lagt op til debat om varebiler og godstransport på vognmandsorganisationen DTL’s stand på Transport 2017 i Herning på fredag. Klokken 13 bliver der stillet ind på vilkårene for vare- og kurérbilerne og den konkurrence, som gennemsyrer den del af transportmarkedet. Forud for debatten lyder det fra DTL, at man kunne få det indtryk, at VLAK.Regeringens ”varebilsudvalg” er nedsat som ”syltekrukke” for at forhindre, at vare- og kurerbiler får rammebetingelser, der minder om de regler, der gælder for vognmænd med lastbiler

- Det er decideret pinligt, at både den nuværende og den forrige V-regering har syltet spørgsmålet om ordnede forhold og fair konkurrencevilkår for et helt erhverv - og at folkevalgte ser gennem fingre med socialt bedrageri og dét, der er værre, siger DTL-Danske Vognmænds administrerende direktør, Erik Østergaard.


Fredagens debat bliver mellem Dansk Folkepartis social dumping-ordfører, folketingsmedlem Claus Kvist Hansen, DTL-medlem og formand for SKV, Thomas Jensen, der driver Røde Kro Kurer, og DTL-direktøren.


- Det er jo en mærkelig ting, at et folketingsmindretal kan bremse for flertallet - og sidde branchens egne ønsker overhørig. Det er som om, visse partier tror, at problemerne går væk af sig selv. Men sandheden er jo, at kampen mod social dumping og unfair konkurrence på transportområdet kun vokser og vokser. Det gør den i Danmark, det gør den i Norge, det gør den i EU. Alene den forgangne uge bragte historier om filippinske chauffører på sulteløn, og om tvivlsomme forhold for chauffører, der kører for underleverandører til IKEA. Og debatten om PostNord bliver bare ved og ved, siger Erik Østergaard og fortsætter:

- Jeg ser meget frem til debatten med Claus Kvist Hansen og Thomas Jensen. Jeg ved, at det er en debat, der både berører mine medlemmer - og naturligvis også chaufførerne - dybt. Og jeg er meget glad for, at Claus Kvist Hansen fra Dansk Folkeparti har kastet sig ind i arbejdet for fair konkurrence.


Debatten finder sted på Transport 2017 på DTL’s stand i Hal J fredag mellem klokken 13 og 14.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sekretariatschef går på pension
- Lastbilchauffør hævde et koben og slog bilist
- Transportkoncern er klar til vækst og opkøb
- DSV vil give mere for aktierne i konkurrent
- Panalpina er i dialog med konkurrent om samarbejde
- Chauffører kan få kursus i suge- og spuleteknik
- Burgerkæde i Sveriges hovedstad får varerne leveret med hybridlastbil
- Aerodynamisk design bliver fremskyndet
- EU’s formandskab og EU-Parlamentet vil fremme renere køretøjer
- EU har fået en ny arbejdsmarkedsmyndighed
- Tysk vognmandsorganisation kræver hjemtur hver fjerde uge
- Stor europæisk transportvirksomhed tester i gas-lastbiler

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst