Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Aftale mellem bank og fond skal sikre bycyklernes fremtid i Hovedstaden

Tirsdag 21. marts 2017 kl: 10:58
Af: Redaktionen

På et møde mandag eftermiddag mellem Saxo Privatbank og By- og Pendlercykel Fonden indgik de to parter en aftale, der foreløbigt sikrer driften af de københavnske bycykler i rekonstruktionsperioden

Aftalen er først endelig, når rekonstruktion i Bikeshare Danmark A/S er gennemført. Det forventes den at være inden udgangen af april.


Aftalen er yderst vigtig, da lønnen til medarbejderne i Bikeshare skal afregnes inden for de næste par dage, og By- og Pendlercykel Fonden er den eneste til at garantere betaling af lønnen. Hvis denne aftale ikke var kommet i stand, ville Bikeshare være blevet erklæret konkurs, og bycykelsystemets fremtid ville have kørt mod en usikker fremtid.


Niels E. Bjerrum, der er blevet valgt til ny formand for By- og Pendlercykel Fonden, er tilfreds med mandagens resultater.


- Efter omstændighederne er dette det bedst mulige udfald, set i lyset af den seneste tids virak om Bycyklen. Vi håber, dagens afklaringer kan skabe ro omkring Bycykelprojektet, så vi kan få fokus på det, det hele handler om: At få så mange glade brugere op at køre på Bycyklerne, som muligt og dermed bidrage til en grønnere hovedstad med Bycyklen som det fjerde ben i den offentlige transport, siger Niels E. Bjerrum, og fortsætter: 


- Med aftalen har fonden sikret, at forudbetalingerne fra København og Frederiksberg kommuner samt DSB fortsat er garanteret af Saxo Privatbank samtidig med, at Bycykelsystemet bevares. Vi vil i den forbindelse gerne benytte lejligheden til at takke Saxo Privatbank for godt samarbejde omkring sagen.


- Det er i øvrigt magtpåliggende for mig at understrege, at en enig bestyrelse for By- og Pendlercykel Fonden bakker op om Fondens direktør, Tina Füssel. Bestyrelsen er helt enig i, at hun har gjort det, hun er ansat til at gøre, nemlig at varetage Fondens, og dermed Bycykelsystemets, interesser bedst muligt. Jeg ser frem til et fortsat godt samarbejde med Tina Füssel, siger Niels E. Bjerrum, der til dagligt er administrationschef på Det Kgl. Teater. Han sidder desuden i Københavns Kommunes Borgerrepræsentation (S) og er tillige bestyrelsesmedlem i trafikselskabet Movia.


Hos Saxo Privatbank fremhæver bankdirektør Johannes Rovsing, at Saxo Privatbank er glade for at have medvirket til, at bycykelsystemet bevares til glæde for borgerne i hovedstadsområdet.


Om brugen af bycyklerne i København
  • Bycyklerne oplevede en stor fremgang i 2016, og allerede nu er der endnu mere positive tendenser for 2017
  • Eksempelvis har februar i år haft mere end fem gange så mange ture som samme måned sidste år
  • By- og Pendlercykel Fonden forventer at have en erhvervsløsning klar i løbet af foråret, der gerne skulle flytte en del møde- og medarbejderpendling fra biler til Bycykler med det formål at spare tid og CO2-udslip og desuden fremme medarbejdernes sundhed og trivsel




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Aarhus Letbane fejrer fem år med den fulde strækning
- Bilhandler er endt i skifteretten
- Region Syddanmark stopper med at købe nye benzin- og dieselbiler ved udgangen af året
- Tysk koncern skal opgradere S-banen til førerløs togdrift
- To virksomheder kan byde på støttesystemer
- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer
- Lokal togoperatør justerer køreplaner og togenes længde
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst