Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION OM DIGITALE KØREKORT:

De åbner for nye perspektiver

Torsdag 16. marts 2017 kl: 12:52
Share  


Af: Redaktionen

ITD, der er en af vejgodstransportens brancheorganisationer glæder sig over, at transportminister Ole Birk Olesen (LA) er positivt indstillet over for bruge nye digitale løsninger på kørekortområdet, og at Danmark tænker fremad i forbindelse med digitaliseringsdagsordenen. ITD ser frem til, at mulighederne for at indføre et digitalt kørekort bliver drøftet på EU-niveau


- Der er mange positive muligheder i det digitale kørekort, og derfor er vi glade for, at transportministeren ser de samme fremtidsperspektiver i det digitale kørekort, som vi i branchen ser, siger Jørn-Henrik Carstens, chefkonsulent i ITD.
 

Jørn-Henrik Carstens sidder som leder af en arbejdsgruppe under EU-Kommissionens Digital Transport and Logistics Forum, hvor der arbejdes med digitaliseringen af transportdokumenter. Her har man netop besluttet at arbejde videre, dels med digitaliseringen af kørekortet og dels med integrationen af uddannelsesbeviser, førerkort og certifikater i ét og samme system for på sigt at reducere mængden af kort i chaufførens pung til én digital løsning. Derfor falder transportminister Ole Birk Olesens udmelding om, at han vil tage spørgsmålet om digitalt kørekort op i EU, i god jord hos ITD.
 

En ændring af det nuværende fysiske kørekort vil kræve en ændring af EU’s tredje kørekortdirektiv. Som reglerne er nu, skal kørekort, der udstedes i EU, være baseret på den EU-model, der er fastsat i netop det direktiv. Direktivet fastsætter blandt andet krav til kørekortets fysiske egenskaber og krav til, hvilken teknik (obligatoriske sikkerhedselementer) og metoder (supplerende sikkerhedselementer) materialet skal være fremstillet af for at beskytte mod forfalskning.
 

- Der er en lang række fordele ved et digitalt kørekort. Et digitalt baseret kørekort vil altid være opdateret og processerne omkring erhvervelse og fornyelse forventes at blive både nemmere og billigere for kørekortindehaveren. Hvis vi så efterfølgende kan integrere chaufførens uddannelsesbeviser, førerkortet til tachografen og øvrige plastikkort i det samme system, vil løsningen for alvor være en stor lettelse for branchen, siger Jørn-Henrik Carstens.
 

Fra de danske myndigheders side er der generelt et ønske om at skabe mere tidssvarende regler og herunder også en øget digitalisering på blandt andet kørekortområdet. Derfor har Vejtransportrådet nedsat en arbejdsgruppe om digitalisering, der ledes af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. ITD deltager i arbejdsgruppen, og i gruppen er der stort fokus på, at tiltag på området skal harmonere med EU’s bestemmelser. Også internationalt er der en stor interesse for at gøre kørekortet digitalt. Endvidere forventer EU-Kommissionen at arbejde for et fjerde kørekortdirektiv, hvor det kan indgå, at kørekortet digitaliseres.
 


Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Messingkup gik i spåner for rumænske tyve
- Faldulykke kostede lastbilchauffør livet
- Historisk tilbageblik dannede rammer om et kig ind i fremtidens godstransport
- Private bør indsamle dagrenovation
- Henrik Tofteng er ny næstformand i ATL
- Flydende øresundsforbindelse øgede sin andel af personbilstrafikken
- Vi skal fordoble antallet af lærlinge
- Tyveri tog ting fra autotransporter
- Iveco krydser Stralis med Trakker og får et helt ny lastbilserie
- Karakteren blev mere end godkendt
- Speditonsvirksomhed skifter ud i toppen
- Aarhus-virksomhed får 16-tons lastbil med kontor i kassen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst