Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Stabil kurs hos sværgodstransportør får direktøren til at sige op

Torsdag 16. marts 2017 kl: 08:20
Share  


Af: Redaktionen

Målet er nået for direktør Jan Pedersen og vognmandsforretningen Give Sværgods. Efter to års intensivt ”oprydningsarbejde” er sværgodstransportøren og dens søsterselskaber på stabil kurs, så Jan Pedersen har sagt op for at tage på nye eventyr i erhvervslivet

Stabil kurs hos sværgodstransportør får direktøren til at sige op
Jan Pedersens opsigelse sker i bedste forståelse med vognmand Finn Hansen, der har bedt Jan Pedersen om at stå til rådighed for Give Sværgods nogle dage om måneden i det kommende halve år.


- Efter to års fantastisk samarbejde med Finn er det tid for mig at komme videre, siger Jan Pedersen efter at have orienteret de ca. 75 medarbejdere om sin opsigelse.


- Det har været rigtig spændende at være med til at trimme Give Sværgods, så virksomheden nu er mindre, men står stærkere. I den proces har jeg indset, at jeg nu trænger til andre udfordringer, hvor det ikke i så høj grad handler om drift, men mere om innovation, trimning og ledelsesrådgivning, siger  Jan Pedersen.


Behov for Helikopterperspektiv
Jan Pedersen blev hentet til Give Sværgods af Finn Hansen i starten af 2015 og indsat som direktør med den bundne opgave at få mere overblik over Give Sværgods og de tilhørende selskaber Give NH3, Give Materiel og Give Trailerservice.


- Jeg havde brug for en, der kunne se på virksomhederne i helikopterperspektiv. Det kunne Jan, så jeg bad ham om at lande helikopteren og være med til at drage nytte af de synergier, der kan være svære at få øje på i den daglige trummerum, forklarer Finn Hansen.


Da Jan Pedersen tilsluttede sig Give Sværgods, medbragte han 14 års erfaring som direktør i Anneberg Transport og et friskt perspektiv på virksomheden.


- Min opgave var at skære igennem al den støj. Finn var villig til at lytte til mine observationer og tage konsekvenserne af dem - også selv om nogle af dem gjorde ondt, siger Jan Pedersen.


En voksende forretning møder turbulens
Finn Hansens virksomhed omkring Give Sværgods havde oplevet en anseelig fremgang i årene 2000-2015, hvor den årlige omsætning voksede fra ca. 10 millioner kroner til over 300 millioner kroner fordelt på 25 danske og udenlandske selskaber. Især vindmølleindustrien og de dertilhørende transporter boomede, men da  finanskrisen ramte, blev der næsten vindstille. 


Give Sværgods klarede sig med nød og næppe igennem krisen, og da vinden vendte, valgte Finn Hansen at udskille vindmølletransporterne i et separat selskab: Give Goodwind. Han overlod den daglige drift til ledelsen i Give Goodwind og men fortsatte som ”sleeping partner” med halvdelen af aktierne. Derfor kom det bag på ham, da virksomheden gik konkurs i slutningen af 2016 og Finn Hansen mistede et to-cifret millionbeløb.


- Det kom som et chok. For blot et par år tidligere var Give Goodwind en sund virksomhed uden gæld. Nogle i branchen bebrejder mig, at jeg ikke fulgte godt nok med i timen, men hverken jeg eller bestyrelsen havde hørt nogle alarmklokker, understreger Finn Hansen.


Give Sværgods står stærkt
- Nu koncentrerer jeg mig om resten af mine virksomheder. De er med hjælp fra Jan Pedersen og vores gode medarbejdere nu på stabil kurs, så jeg er ham stor tak skyldig og ønsker ham held og lykke fremover, siger Finn Hansen.


Ifølge Finn Hansen er det især det nye perspektiv og brancheerfaringen fra den udefrakommende Jan Pedersen, der har givet skub i de positive forandringer. 


- Jeg har været i branchen i en halv menneskealder og jeg ved, at der kan opstå turbulens omkring transportvirksomheder for eksempel i forbindelse med op- og nedture inden for deres område, generationsskifte og lignende. Mit råd er at få fat i folk som Jan Pedersen, der kan se på virksomheden med nye øjne, komme med gode råd og tage de nødvendige beslutninger, inden det er for sent, siger sværgodsvognmanden fra Give.


Det gode samarbejde mellem Jan Pedersen og Finn Hansen er dog ikke helt slut endnu, da Jan Pedersen efter aftale står til rådighed et par dage i måneden hos Give Sværgods indtil udgangen af 2017. Jan Pedersen forventer at blive i transportbranchen, hvor han vil tilbyde konsulentydelser til virksomheder som Give Sværgods.  


Om Jan Pedersen:
  • 1986: Uddannet speditør i J. Lauritzens Eftf. i Esbjerg
  • 1987-2001: Salgschef i handelsfirmaet Jørn Bolding A/S for blandt andet blokvogne, trailere og tanktrailere
  • 2001-2015: Direktør i Anneberg Transport A/S inkl. tilknyttede datterselskaber i Danmark og udlandet 
  • 2013: Uddannet coach hos Anni Kirk Coaching
  • 2014 -: Medindehaver af Absalon Resources ApS, forhandler af bl.a. helikopterbrændstof og transportable brændstofterminaler
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sådan kan en mulig konflikt påvirke transportvirksomhederne
- Polsk chauffør brugte magnet til at forvirre fartskriveren
- Vognmand er blevet sagt op
- Stillads-firma har fået nye kraner
- Tysk transportkoncern tester elektrisk Actros
- Litauiske autotransporter med el-biler blev holdt tilbage
- Bag gardinet er der plads til meget
- Lastbiler holder i lange køer ved grænsen mellem Bulgarien og Tyrkiet
- Selvstændig MAN-forhandler overtager Iveco-forhandler og andre aktiviteter
- Grænsetællinger vil omfatte det samlede antal lastbiler
- Mercedes-Benz sætter strøm til Actros
- Kranproducent har fået ny salgskonsulent

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst