Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Færgebilletter og Ø-hop bliver billigere

Tirsdag 14. marts 2017 kl: 11:45
Share  


Af: Redaktionen

Når statens tilskud til billigere færgebilletter sætter ind, bliver markant billigere at sejle med færgerne til en række danske øer. Den billige sæson startede ved nogle øer mandag, og hen over den næste måned kommer der også billigere billetter til en række andre danske øer. Den billige færgesæson startede med ruten mellem Esbjerg og Fanø

Beregninger fra Danmarks Rederiforening viser, at man raskt væk sparer halvdelen ved at sejle i den billige sæson. Tager man et ø-hop rundt til de fem største øer, Bornholm, Fanø, Læsø, Samsø og Ærø, kan det betyde en besparelse på knap 2.675 kr. Det kan ikke bare mærkes på pengepungen, men også på interessen for at besøge øerne.


Tilskudsordningen havde premiere i efteråret, hvor den var en stor succes for øernes turisme. Den succes var en af grundene til, at regeringen og Dansk Folkeparti i Finansloven afsatte penge til at brede ordningen ud til hele året uden for højsæsonen. Tiltaget bakkes også op af det øvrige Folketing, og det er ifølge direktør Jakob Ullegård fra Danmarks Rederiforening godt nyt for både færger, øer og øernes erhvervsliv.


- Det er en ordning, som har vist sit værd, og som fuldt indfaset kommer til at gælde hele året undtagen i højsæsonen. Vi er enige i, at redskabet er effektivt i forhold til målet om at skabe aktivitet på øerne, og jeg glæder mig over den indbyggede, brede politiske anerkendelse af, at færgefarten til øerne er essentiel for at sikre vækst i hele Danmark, siger Jakob Ullegård.


Ruten mellem Frederikshavn og Læsø er en af de ruter, der i de næste uger åbner for billigere færgebilletter. Efterårets forsøgsordning skabte travlhed på færgerne, hvor man oplevede en stigning på 30 procent i perioden fra august til oktober 2016 sammenlignet med den samme periode året før. Færgeselskabet Læsø forventer samme effekt de kommende måneder.


- I eftersommeren 2016 havde vi stor succes med at sænke færgebilletterne. Der var et massivt løft både, når det gjaldt passagerer, biler og campingvogne. Det forventer vi gentager sig i de kommende måneder, så vi ser frem til at tage mod mange nye kunder, når vi igen sætter billetprisen massivt ned som følge af billettilskuddet, siger Lars Simoen Rieks, der er administrerende direktør i Færgeselskabet Læsø.


Turen til Læsø med bil bliver 65 procent billigere fra lørdag 1. april.


Men allerede i dag er der 53 procent at spare på turen til Fanø og på torsdag bliver det op til 56 procent billigere at komme til Samsø fra Jylland. Forårsturen til øerne bliver dermed væsentligt billigere end de foregående år, hvilket stiller store krav til erhvervslivet og turismen på øerne.


- Vi så i efteråret, at det ikke var hele turisterhvervet på øerne, som var forberedt på de mange gæster udenfor højsæsonen. Men jeg stoler på, at alle har taget bestik af efterårets succes, så man er klar til at give de ekstra gæster en super oplevelse, siger Jakob Ullegård.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Magasinet Bus 6 - 2018 er udkommet
- Mere cykeltransport vil give mindre sygefravær
- DI Transport afholder Transportens dag i september
- Politisk flertal vi stadig sikre jernbaneoverkørsler
- Ny forening for bus- og taxivognmænd er en realitet
- Aarhus får nye by- og pendlercykler
- Kørekortsystemet er oldnordisk
- Berlin’s kollektive transport får el-busser
- Sydtrafiks busser skifter køreplan
- Styrk kontrollen med social dumping og hæv straffen for misbrug af ordninger
- Billund og Warszawa bliver furbundet med flyforbindelse
- DriveNow udvider flåden med 200 ekstra biler

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst