Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Thyborøn Havn aflægger positivt regnskab for 2016

Torsdag 23. februar 2017 kl: 09:48
Af: Redaktionen

Thyborøn Havn aflægger positivt regnskab for 2016

For fjerde år i træk aflægger Thyborøn Havn rekordregnskab, hvilket vidner om fortsat fremgang på alle områder. Ifølge havnen på Den Jyske Vestkyst ved indsejlingen til Limfjorden er der en stor lyst og vilje fra brugernes side om at konsolidere havnen som landingsplads af kvalitetsfisk, vestkystens foretrukne industrifiskeri, godscenter for hele Midt- og Vestjylland samt servicehub for maritime renovering- ombygning og vedligeholdelsesopgaver

Thyborøn Havn aflægger positivt regnskab for 2016
Havnens årsregnskab viser en omsætning i 2016 på 43,5 millioner kroner og et resultat på 11,9 millioner kroner, hvilket betegnes som særdeles tilfredsstillende for havnens ledelse og bestyrelse. Det er en stigning på 11 procent på omsætningen og 29 procent på bundlinjen. 


Regnskabet er især påvirket af et rigtigt godt år for konsumfiskeriet og et forholdsvis godt år for industrifiskeriet trods manglende tobiskvote for året. Den samlede landingsværdi af fisk via Thyborøn Havn er steget 7,5 procent fra 847 millioner kroner i 2015 til 910 millioner kroner i 2016.


Godsmængerne blev næsten fordoblet
Godsomsætningen på Thyborøn havn steg i 2016 med 88 procent i forhold til 2015, hvilket har medvirket betydeligt til både omsætning og resultat. Fremgangen er hovedsagelig sket på import af fiskeafskær og i særdeleshed på sten, grus og søral. Denne fremgang på godsomsætningen har også betyder flere indtægter fra skibsafgifter. Godsomsætningen har sammen med de maritime servicevirksomheder på havnen med fartøjer til reparation med mere givet en fremgang på skibsafgifter på 42 procent i forhold til 2015. 



- Thyborøn Havn har arbejdet målerettet for at være en attraktiv fiskeri- og godshavn gennem flere år. Det er yderst tilfredsstillende at se at vores investeringer i infrastrukturen bærer frugt og at det for 4. år i træk er lykkedes at sætte omsætningsrekord. Ydermere har det også forplantet sig med et rigtig flot resultat på bundlinjen, hvilket også er nødvendig for at forrente de investeringer vi har foretaget og også kommer til at igangsætte i de kommende år, siger bestyrelsesformand Karl Kristian Bro i forbindelse med regnskabet, som blev godkendt på bestyrelsesmødet 22. februar.


Bestyrelsen har foreslået årets resultat overført til næste år, da den fortsatte konsolidering skal anvendes til fremtidige investeringer, som skal sikre havnens fortsatte udvikling. Thyborøn Havns egenkapital udgør efter 2016 i alt 99,70 millioner kroner.


Havnens ledelse og bestyrelse peger i forbindelse med årsregnskabet på, at de senere års strategiske beslutninger om store investeringer har vist deres effekt og bærer frugt hos Thyborøn Havn. Her er det især flydedokkens ankomst, sværgodskajen Limfjordskaj II og tilbygningen i fiskeauktionscenteret med ny kassevaskerhal og forøgelse af kølekapaciteten, der har været en afgørende faktor for den stigende aktivitet på havnen. Investeringer er foretaget i samspil med havnens brugere, som samtidig selv har haft lysten og viljen til at investere i nye og større fartøjer, nyt grej, udbygning af produktions- og lagerfaciliteter med videre. Udviklingen ses også i den forholdsvis store stigning i arealleje sammenlignet med 2015 for havnen, hvor både eksisterende og nye virksomheder er kommet til.


Bestyrelsen forventer også fremgang på Thyborøn Havn indenfor alle forretningsområderne i 2017. Kvoterne ser ud til at blive gode for konsumfiskeriet og forhåndsmeldinger for industrifiskeriet ser også positive ud. Indenfor godsområdet kommer der nye godstyper til. Ikke mindst indenfor Offshore-industrien, hvor Thyborøn Havn netop har indgået en aftale med entreprenørfirmaet Per Aarsleff om at fundamenterne til Nissum Bredning vindmølle-projektet skal anlægges via den nye sværgodskaj. Selve møllerne til projektet skal også anlægges med udgangspunkt fra sværgodskajen. 


- Vi har løbende henvendelser om nye areal-lejere, hvor vi håber og forventer at kunne præsentere nye aktører både indenfor fiskeriet, offshore og gods i løbet af året, siger havnedirektør Jesper Holt Jensen og fortsætter:


- Det er aktiviteter som forarbejdning af fisk, mølle og kabelprojeter samt nye kunder på bioenergi området vi forventer os meget af.


Thyborøn Havn forventer at kunne fortsætte den udstukne kurs mod en fortsat styrket position, som både fiskeri-, service- og godshavn.


Fakta om Thyborøn Havn:
  • Thyborøn Havn er en kommunal selvstyrehavn ejet af Lemvig Kommune
  • Thyborøn Havn råder over et samlet areal på ca. 950.000 kvadratmeter
  • Der er i alt ca. 5,5 kilometer kajer i Thyborøn Havn 
  • Største vanddybde i bassiner og ved kajer er 9 meter
  • Samlet godsomsætning over kaj i 2016 blev på 1.516.875 ton
  • Samlet mængde af fisk over kaj i 2012 blev på 246.203 ton
  • Værdien af landet fisk over kaj i 2016 blev på 910 millioner kroner


























































2013



2014



2015



2016



Omsætning (mio. kr.)



31,42



34,20



39,2



43,5



Årets resultat (mio. kr.)



4,76



4,73



9,20



11,86



Balance (mio. kr.)



159,98



151,37



173,8



246,9



Egenkapital (mio. kr.)



73,92



78,65



87,84



99,69



Soliditetsgrad



46



52



50,5



40,31



Overskudsgrad



15



14



23,5



27,2






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst