Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Fragtskib sejlede på grund ved Fyns Hoved

Søndag 12. februar 2017 kl: 23:10
Af: Redaktionen

Den lokale beredskabsstab hos Sydøstjyllands Politi har hele dagen overvået situationen i forhold til eventuel olieforurening på Endelave og ud for Jyllands østkyst mellem Horsens og Vejle fjorde. Baggrunden er, at et portugisisk fragtskib fredag aften stødte på grund ud for Fyns Hoved og slog ved den lejlighed hul i tanke, der indeholdt olie

I løbet af lørdag og søndag har myndighederne modtaget nogle få oplysninger fra borgere, der har konstateret olie på Endelaves kyst og i As Vig på Jyllands østkyst.


Sydøstjyllands Politi har haft en indsatsleder ude for at se på forholdene. Indsatslederenkonstaterede også olie på kysten.


Søndag sidst på dagen vurderes det på baggrund af de foreliggende oplysninger samt vejr og vindforhold, at der formentligt vil være tale om en overskuelig forurening med overskuelige miljømæssige konsekvenser.


Der er ikke en konkret bekæmpelsesindsats i gang på nuværende tidspunkt, idet der ikke er noget konkret sted at sætte ind. Myndighederne overvåger situationen og er klar til at sætte ind, hvis olie rammer kysterne i et omfang, der skal bekæmpes.


Det er ikke fastlagt, at den konstaterede olie stammer fra det grundstødte skib, men Sydøstjyllands Politi undersøger sagen med henblik på at vurdere om det eventuelt skal gøres strafansvar gældende mod nogen i anledning af olien i naturen.


Den omtalte olie er tilsyneladende heavy fuel, men omfanget af den i naturen kendes ikke. Efter de vind - strømforhold, der er i området vurderes det forsat, at det højest sandsynligt er Endelave og østkysten mellem de to fjorde, der eventuelt vil blive ramt af olieforurening. Det kan dog ikke på nuværende tidspunkt afgøres med sikkerhed.


Derfor følger myndighederne udviklingen og placerer fra morgenstunden mandag ressourcer på strategisk relevante steder med henblik på at kunne sætte hurtigt ind, hvis det måtte vise sig nødvendigt.


Den lokale beredskabsstab består i denne situation af Sydøstjyllands Politi, der koordinerer indsatsen, Beredskabsstyrelsen , det kommunale beredskab og kommunernes miljøberedskab. De berørte kommuner er Hedensted og Horsens kommuner.


På de to kommuners web-sider kan man finde oplysninger om, hvordan man som borger skal forholde sig ved fund af olie.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst