Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Irsk lavprisflyselskab vil flyve mellem Gdansk og Aarhus

Onsdag 8. februar 2017 kl: 22:00
Af: Redaktionen

Aarhus Airport - den østjyske lufthavn i Tirstrup på Djursland - får endnu en udenrigsrute. Det er det irske lavprisflyselskab, Ryanair, der i oktober vil begynde at flyve mellem Aarhus Airport og Gdansk to gange hver uge i begge retninger

Senest har Aarhus Airport offentliggjort nye ruter til henholdsvis Prag og Malaga - ligeledes med åbning i 2017. Lufthavnsdirektør Peter Høgsberg ser udviklingen som en reaktion på, at der er faldet ro omkring lufthavnens fremtid.


- Efter en længere lokal diskussion ligger placeringen af Aarhus Airport nu fast, og dermed kvitterer flyselskaberne med et langt større villighed til at forbinde sig med lufthavnen. Aarhus og Østjylland er under alle omstændigheder et interessant område for mange destinationer og selskaber, og efter en periode med uvished er det nu blevet markant lettere at indgå aftaler om nye ruter. Det lover rigtig godt for fremtiden i forhold til at skabe endnu flere rejsemuligheder til og fra Østjylland, siger Peter Høgsberg.


Ruten mellem Aarhus og Gdansk er interessant for de polakker, som bor og arbejder i Østjylland og Nordjylland. Derudover er det ukendt for mange, at erhvervstrafikken mellem Aarhus og Gdansk i forvejen er blandt de største i Østjylland, hvorfor en direkte flyrute mellem de to byer selvsagt vil være en fordel for mange virksomheder.


Endeligt er turismen i Gdansk vokset betydeligt de senere år, særligt fra Skandinavien. Det skyldes ikke mindst, at Gdansk er placeret i et område med et meget varieret turismetilbud kaldet Trebyen, som udover Gdansk indeholder badebyen Sopot og havnebyen Gdynia. Trebyen er på størrelse med Storkøbenhavn og indeholder blandt andet et rigt kultur- og natteliv, gode shoppingmuligheder samt en stolt maritim historie og en smuk gammel bydel i Gdansk. 


Peter Høgsberg forventer, at turismen i Aarhus ligeledes vil nyde godt af den direkte forbindelse mellem Gdansk og Aarhus, blandt andet som følge af Aarhus’ status om Europæisk Kulturhovedstad i 2017.


Ruten mellem Aarhus og Gdansk åbner i oktober, mens ruterne Aarhus-Prag og Aarhus-Malaga åbner i henholdsvis marts og juni. 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Toldhund fandt et kilo hash gemt i valnødder
- Lufthavn lægger arealer til midlertidigt militært område
- Toldere fandt knap tre ton narkotika sidste år
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Bombehunde kan sniffe en hel lastbiltrailer for sprængstoffer på få sekunder

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst