Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Sverige og Tyskland vil samarbejde om mobilitet og el-veje

Onsdag 1. februar 2017 kl: 16:35
Af: Jesper Christensen

Den svenske lastbilproducent, Scania, har gennem et par år arbejdet sammen med eksempelvis tyske Siemens om et-veje - veje med køreledninger over vejbanen, hvor lastbiler med en pantograf på taget, kan hente energi til en el-motor og spare dieselmotoren. Efter et møde mellem Sveriges statminister Stefan Löfven (S) og Tysklands forbundskansler Angela Merkel (CDU) kan Scania notere, at der løber en positiv strøm mellem Sverige og Tyskland, når det gælder bæredygtig transport og mobilitet - eksempelvis med veje, hvor der hænger køreledninger over vejbanen

I en fælles udtalelse præsenterede statsminister Stefan Löfven og forbundskansler Angela Merkel samarbejdet mellem de to lande - ”Innovation and Cooperation for a Sustainable Future”. Målet med samarbejdet er at styrke begge landes bæredygtighed, økonomiske og tekniske konkurrencekraft. Samarbejdet omfatter fire områder - eksempelvis mobilitet og el-veje.


Udvikling af el-veje betegnes som en vigtig del af samarbejdet - og her har Scania og Siemens som nævnt ovenfor allerede gang i et samarbejde.
Udtalelserne fra de to landes regeringer har som mål at styrke samarbejdet omkring udvikling og at tilpasse teknik, som allerede findes. Men målet er også at styrke begge landes evne til at konkurrere med andre i at tilbyde de mest bæredygtige løsninger, da Verden hurtigt skal ændres i en mere bæredygtig retning. En pointe, som eksempelvis Scania har fremhæver gang på gang i de seneste år.


Hos svenske Scania, der er en del af tyske Volkswagen Truck & Bus GmbH, betragter man el-veje som en vigtig del af et fremtidigt bæredygtigt transportsystem. Her er Scania parat ti at tage skridtet fra felt-prøve til kommercialisering.


Scania’s topchef Henrik Henriksson peger på, at samarbejdet mellem Tyskland og Sverige understreger værdien af strategiske partnerskaber for at skabe løsninger til bæredygtige løsninger til fremtiden.


- Det er noget, som Scania er engageret i, siger han og fortsætter:

- Jeg hilser partnerskabet velkommen og det studie, som bliver det første trin. Scania ser ferm til at bidrage med erfaringer fra vores samarbejde med Siemens og Region Gävleborg omkring brugen af hybridlastbiler på den elektrificierede del af E16 uden for Gävle.




















Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lastbilchauffør blev overfaldet af to mænd på rasteplads ved Holbæk
- 47 fik guldmedaljer ved DM i Skills 2024
- Chauffører underviser skolebørn i trafiksikkerhed
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst