Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Flere danskere benyttede færgerute mellem Sønderjylland og Fyn

Torsdag 26. januar 2017 kl: 12:11
Af: Redaktionen

Rederiet Færgens trafiktal for 2016 viser markant vækst for færgeforbindelsen Bøjden-Fynshav. Tallene tyder på, at mange jyder og fynboer har opdaget genvejen med færgen mellem Sønderjylland og Fyn. Rederiet Færgen melder for tredje år i træk om vækst i rutens trafiktal

Branchens primære trafikparameter i form af antallet af overførte personbiler viser, at i alt 130.245 personbiler blev overført på ruten mellem Bøjden og Fynshav i 2016. Det er en stigning på 6,7 procent i forhold til 2015, der også var et år med vækst. Dengang glædede Færgen sig over, at årets færgetrafik overgik trafiktallet fra 2014, da 150-året for slaget ved Dybbøl Mølle blev markeret med en lang række arrangementer og som direkte konsekvens heraf også en markant øget trafik via AlsFærgen. Derfor er glæden over den fortsatte vækst på ruten så meget større i dag.

 
- Med tanke på den til tider massive kødannelse i trekantområdet er Bøjden-Fynshav et rigtig godt alternativ. Det ser vi som den primære forklaring på, at rutens trafiktal bliver ved med at vokse år efter år. Når der er tale om en genvejsrute, skal det være enkelt og hurtigt at benytte den, og det er tilfældet med AlsFærgen, som vi har gjort meget for at gøre let tilgængelig, siger Lindy Kjøller, der er salgs- og marketingchef hos Færgen.

 
Færgen tog i 2015 en ny AlsFærge i brug, hvilket fordoblede kapaciteten på ruten. Derudover rummer færgen et stort pendlerområde med gratis Wi-fi, så forretningsrejsende har mulighed for at arbejde under overfarten. Ligeledes er ruten blevet omfattet af Brobizz-ordningen, hvilket har gjort indtjekning lettere og dermed færgeoplevelsen som sådan mere fleksibel.

 
Lindy Kjøller tilføjer, at kendskabet til rutens eksistens fortsat har brug for at blive højnet, hvorfor Færgen vil fortsætte sine samarbejder med de lokale turismeaktører om at sprede budskabet om genvejen mellem Sønderjylland og Fyn samt fortsætte med at forbedre færgekonceptet. I 2017 vil det endvidere blive markeret, at Færgen kan fejre 50 års jubilæum på ruten.

 
Hvad angår antallet af overførte passagerer er der også vækst at spore i AlsFærgens trafiktal for 2016. I alt er 331.303 passagerer blevet overført, hvilket er en stigning på 2,5 procent i forhold til 2015. Ligeledes er antallet at overførte lastvogne i vækst med 3.001 eksemplarer, hvilket er en stigning på 7,3 procent sammenlignet med 2015.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- Udvidelsesplaner har udløst supplerende miljøkonsekvensrapport
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Havneselskab med tre havne holdt godsomsætningen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst