Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Dansk Erhverv jubler over udvidelsen af Københavns Lufthavn

Mandag 19. december 2016 kl: 11:10
Af: Redaktionen

Københavns Lufthavn har annonceret en planlagt kæmpeudvidelse til en pris af 20 milliarder kroner. Selve byggeriet ventes at skabe 12.500 arbejdspladser, og Københavns Lufthavn går efter at nå op på 40 millioner rejsende om året. - Den kommende kæmpeinvestering i nye terminaler og landingsbaner vil være en nøgle i forhold til at styrke dansk erhvervsliv og i særligt grad turismeerhvervene, lyder det fra Dansk Erhverv

- Jeg er begejstret. For det er utroligt vigtigt for dansk erhvervsliv over en bred kam, at Københavns Lufthavn nu udbygger sin position som et lufttrafikknudepunkt. Vi lever i en globaliseret verden, hvor konkurrencen er knivskarp. Det betyder, at det er vigtigt, at vi har en international lufthavn i Danmark, hvorfra det er nemt og hurtigt at komme til næsten hele verden. Det giver danske virksomheder bedre kort på hånden i forhold til at kunne konkurrere, og det sikrer stigende samhandel og øgede investeringer i Danmark, siger Susanne Nordenbæk, der er chef for turisme og oplevelsesøkonomi i interesseorganisationen Dansk Erhverv.


Større lufthavn gavner hele Danmark
Som udgangspunkt vil projektet give arbejdspladser til Københavnsområdet, men på sigt vil det gavne hele landets og det sydsvenske erhvervsliv.


- Effekten af den udvidede lufthavn vil i sagens natur være størst i Hovedstadsregionen, men analyser viser, at det også vil få betydning for resten af Danmark. Der vil komme flere direkte langdistanceruter, som vil gavne erhvervslivet og samhandlen. Det er så en politisk opgave at sikre, at der opbygges den nødvendige infrastruktur omkring lufthavnen og sikre gode rammevilkår for udviklingen fremover, siger Susanne Nordenbæk.


Flere turister
Københavns Lufthavn har allerede rundet 27 millioner passager i år, så lufthavnen er på vej mod målet om de 40 millioner passager om året. Ekspansionen er vigtigt og nødvendigt skridt i denne retning. Flere passagerer og flere langruter vil også gavne dansk turisme. En stor del af fremtidens vækst i turisme vil netop komme fra markeder i Asien, hvorfor arbejdet med at tiltrække direkte ruter til Danmark i fremtiden bliver endnu mere aktuelt.


- Det er også politikernes opgave, at der tages de nødvendige initiativer for at styrke turismen bredt i hele Danmark. Der er et kæmpe potentiale i at tiltrække flere turister, men det kræver selvfølgelig mere end blot flere flyruter at få realiseret det potentiale, siger Susanne Nordenbæk.


Susanne Nordenbæk påpeger, at en udvidelse af Københavns Lufthavn hænger godt sammen med regeringens nye turismestrategi, hvor der netop skal sikres en stor vækst i internationale turister. Desuden arbejder regeringen på en luftfartsstrategi, som skal styrke luftfarten i Danmark og dermed pladsen i en stadig mere globaliseret verden.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Toldhund fandt et kilo hash gemt i valnødder
- Lufthavn lægger arealer til midlertidigt militært område
- Toldere fandt knap tre ton narkotika sidste år
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst