Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Norsk lavprisflyselskab ønsker den nye danske transportminister velkommen

Onsdag 30. november 2016 kl: 08:59
Af: Redaktionen

Det hører til sjældenhederne, at et administrerende direktør i et udenlandsk flyselskab i al offentlighed ønsker en ny dansk minister til lykke med posten. Men det er, hvad det norske lavprisflyselskab Norwegians koncernchef, Bjørn Kjos, har gjort

Norwegian håber, at den nye danske transportminister, der også er bygnings- og boligminister, vil arbejde for at sikre lige konkurrencevilkår i luftfartsbranchen, så selskabet kan videreudvikle forretningen i Danmark.


- Jeg ønsker Ole Birk Olesen stort til lykke med udnævnelsen som dansk transportminister. Det er vores forhåbning, at ministeren vil arbejde for at sikre lige konkurrencevilkår i branchen, så vi kan videreudvikle vores rutenet i Danmark, der bidrager til vækst og jobskabelse. Norwegian er optaget af at få en god og konstruktiv dialog med transportministeren omkring fremtiden inden for dansk og europæisk luftfart, siger koncernchef Bjørn Kjos.


Norwegian fremhæver, at en ny rapport, bestilt af transportministeriet, peger på, at luftfartssektoren er af afgørende betydning for den danske samfundsøkonomi, da denne bidrager til vækst og jobskabelse. En ny analyse fra Menon Economics konkluderede i forrige uge endvidere, at Norwegian-rejsende årligt bidrager til en meromsætning på seks milliarder kroner til dansk erhvervsliv. Derudover danner de rejsendes forbrug grundlag for 12.500 arbejdspladser i den danske turismesektor. 


- Det er et faktum, at luftfarten er en vækstmotor for den danske samfundsøkonomi. Danmark er et vigtigt marked for os, og vi ser med interesse på at udvikle tilbuddet fra Københavns Lufthavn eksempelvis. Norwegian har en flyordre på mere end 250 fly og vil om få år have over 40 fly af typen 787 Dreamliner i flåden. Hvis man fra politisk side hjælper til med at sikre, at vi har de samme vilkår som vores konkurrenter, kan vi fortsætte med at tilbyde endnu flere ruter til og fra Danmark, der øger tilgængeligheden og bringer tusindvis af turister til landet, siger Bjørn Kjos.


Norwegian har flere gange været ramt af strejker, fordi selskabet har ønsket at spare på lønomkostningerne til eksempelvis piloter..


Om Norwegian
  • Norwegian opererer over 60 ruter fra Danmark og er næststørste operatør i Københavns Lufthavn
  • Selskabet har base i København og beskæftiger knap 400 ansatte i luften og på jorden
  • Derudover flyver Norwegian også fra Billund og Aalborg, hvor flyselskabet blandt andet er størst på Danmarks vigtigste indenrigsrute mellem Aalborg og København med op til 48 ugentlige afgange med moderne Boeing 737-800-maskiner
  • Flyselskabet bringer hvert år over en million turister til Danmark
  • Norwegian har i dag ti langdistanceruter ud af Københavns Lufthavn til USA, Caribien og Thailand





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Bombehunde kan sniffe en hel lastbiltrailer for sprængstoffer på få sekunder
- Lufthavn på Als udvider ledelsen
- Lufthavn løftede overskuddet op til knap 400 millioner kroner før skat
- Islandsk lavprisflyselskab havde en ret god februar
- SVM-Regeringen giver tilskud til indenrigsflytrafik
- Sydnorsk fjordby får flyforbindelse til København

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst