Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Rådmand vil rive ned og bygge om

Fredag 4. november 2016 kl: 13:06
Af: Redaktionen

Camilla Fabricius, der i øjeblikket er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, glæder sig over udsigten til, at jernbanenettet bliver moderniseret i form af elektrificering og kortere rejsetider. Hun er nu klar med et høringssvar til Banedanmarks VVM-redegørelse

Camilla Fabricius (S), der frem til nytår er barselsvikar for Kristian Würtz (S) peger på, at hvis moderniseringen af jernbanenettet også skal blive en realitet i Aarhus, er det blandt andet nødvendigt at ændre på de fysiske forhold ved og omkring Aarhus H. 


Hun er klar med et udkast til et høringssvar, som hun vil have Aarhus Byråd til at sende til Banedanmark, der skal stå for elektrificeringen af jernbanen ind og ud af Aarhus.


- Det er nødvendigt, at den kollektive trafik fremover klarer en større del af transportbehovet, og derfor er det vigtigt, at vi får el-togene til Aarhus. El-togene spiller en væsentlig rolle, da vi ønsker at sikre en god mobilitet og en bæredygtig transport, siger Camilla Fabricius. 


Hun indstiller til byrådet, at det i sit høringssvar anbefaler en nedrivning af Vandrehallen på Aarhus H og Bruuns Bro, som så skal opføres i en ny hævet version - inklusiv et nyt spor otte. 


To løsninger for Aarhus H 
VVM-redegørelsen fra Banedanmark beskriver to hovedløsninger for Aarhus H.

En hvor Vandrehallen og Bruuns Bro bliver revet ned og opført i en ny version, som muliggør el-togenes passage
En hvor sporanlæg og perroner bliver sænket under Vandrehallen og Bruuns Bro, så frihøjden på den måde bliver større. 


- Begge løsninger er meget gennemgribende. Ombygning af hallen og broen giver mulighed for at gentænke området og skabe et mere sammenhængende og levende center for transport, handel og byliv. En ny Bruuns Bro vil betyde, at vi får et helt nyt byrum, som skal være et sted, hvor man har lyst til at være, siger Camilla Fabricius og understreger, at det er særdeles vigtigt, kommunen bliver inddraget i det videre arbejde omkring Aarhus H. 


Hun peger også på, at den anbefalede løsning i højere grad end sporsænkningen vil betyde, at der bliver mulighed for at skabe mere sammenhæng og helhed i forhold til omdannelse øst for Aarhus H og langs Ny Banegårdsgade, mulige udvidelser af Bruuns Galleri og bedre indretning af Bruuns Bro med hensyn til trafik, fodgængerforhold, cykelparkering samt adgang til perroner. Der er dermed tale om et langsigtet kvalitetsløft for et område i indre by, som er i klar vækst. 


Løsningen vil dog også betyde, at den eksisterende arkade bliver fjernet. Derfor skal man i det videre arbejde se på, hvilke muligheder der er for igen at bygge på Bruuns Bro. 


Sporsænkning har for store konsekvenser 
Forslaget om at fravælge løsningen med sporsænkning skyldes først og fremmest, at man vurderer, at det vil have omfattende konsekvenser for togdriften i en lang anlægsperiode vil være uacceptable i forhold til byens mobilitet. 


Forslaget har straks mødt modstand fra Venstre-rådmand i Aarhus Kommune Bünyamin Simsek, der er rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Der er behov for styrket samarbejde
- Banedanmark skal undersøge tre mulige linieføringer
- Broarbejde blev beskyttet for vind og vejr
- Starten af året har budt på mange tog til tiden
- Tog mellem Silkeborg og Herning er stadig aflyst
- Dansk rederikoncern udvider sit logistiknetværk til Tyrkiet
- Tog er aflyst mellem Silkeborg og Herning i weekenden og mandag - måske længere
- Kommunikationsbureau ansætter tidligere politisk chef i transportorganisation som direktør
- Tysk transportkoncern lukker afdeling i Padborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst