Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Aarhus’ lufthavn bliver medlem af europæiske organisation

Tirsdag 25. oktober 2016 kl: 11:47
Af: Redaktionen

Aarhus Airport er som første danske lufthavn inviteret indenfor som medlem i organisationen ’European Regions Airline Association’ (ERA). Det nye medlemskab vil kunne støtte lufthavnens ruteudviklingsarbejde og derigennem få indflydelse på udbuddet af ruter fra lufthavnen på Djursland. Aarhus Kommune er største aktionær i lufthavnen

- Vi er meget glade for vores optagelse i ERA, da medlemskabet støtter vores strategi om at være en stærk hjørnesten i udviklingen af luftfarten i Danmark, siger David Surley, der er ruteudvikler hos Aarhus Airport.
 

ERA er en samlende stemme
Ifølge David er ERA en kendt og gennemslagskraftig europæiske brancheorganisation inden for regional luftfart, særligt når det gælder behandling af spørgsmål, udfordringer og emner set ud fra et luftfartsselskabs- eller lufthavnsperspektiv. Organisationen, der blev etableret i 1980, arbejder non-profit, og dens vigtigste rolle består i at synliggøre og understrege vigtigheden af regional luftfart i Europa - blandt andet gennem lobbyisme og kommunikationskampagner. Organisationen repræsenterer 52 flyselskaber og 143 servicevirksomheder - herunder en række regionale lufthavne.


- ERA er vigtig for den fortsatte udvikling af sikker og progressiv regional luftfart, og vi ønsker at deltage aktivt i dette fokus - og naturligvis desuden at drage nytte af de aktiviteter og det netværk, som organisationen repræsenterer, siger David Surley. 


Han peger på, at medlemsvirksomhederne gennem samarbejdet med ERA har fået en særdeles respekteret og etableret stemme i branchen, og gennem fælles viden og erfaring tilbyder ERA sine medlemmer et enestående forum, hvor fælles udfordringer kan blive identificeret, diskuteret og løst.
 

Det første danske lufthavnsmedlem
ERA’s direktør, Simon McNamara, byder Aarhus Airport velkommen.


- ERA er en unik brancheorganisation, der samler hele forsyningskæden af virksomheder inden for luftfart, herunder luftfartsselskaber, lufthavne, producenter og leverandører. Flyselskaber og lufthavne skal arbejde tæt sammen, da de tilbyder hinanden indbyrdes afhængige tjenester, og ERA er det forum, hvor de kan mødes, netværke og lære hinanden at kende samt i fællesskab medvirke til at forme europæiske regler til gavn for den regionale luftfartsbranche. Således er lufthavne som Aarhus en essentiel del af organisationen, siger Simon McNamara og fortsætter:


- ERA gør et kæmpe stykke arbejde og spænder bredt med sine knapt 200 medlemmer blandt store og små lufthavne, flyproducenter og andre selskaber inden for luftfartsindustrien, herunder også en hel del nordiske flyselskaber. Der er kun én anden nordisk lufthavn på medlemslisten, nemlig Vagar på Færøerne. Aarhus Airport er således det første danske lufthavnsmedlem, tilmed det største nordiske med sine knapt 400.000 årligt rejsende - en position, der vil give os spændende viden og muligheder.

 
Andre lufthavnsmedlemmer i ERA er blandt andet Innsbruck, Linz og Salzburg i Østrig, Budapest, Bern og Pula, flere britiske og irske lufthavne, Antwerpen, Nantes og Rotterdam. 52 flyselskaber er medlem, herunder Air Greenland, Atlantic Airways, danske DAT, Cimber og Jet Time samt finske Nordic Regional Airlines, estiske Nordica, svenske BRA og norske Widerøe.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Bombehunde kan sniffe en hel lastbiltrailer for sprængstoffer på få sekunder
- Lufthavn på Als udvider ledelsen
- Lufthavn løftede overskuddet op til knap 400 millioner kroner før skat
- Islandsk lavprisflyselskab havde en ret god februar
- SVM-Regeringen giver tilskud til indenrigsflytrafik
- Sydnorsk fjordby får flyforbindelse til København

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst