Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Takst Sjælland: Billetpriser bliver enklere i bus, tog og metro

Tirsdag 25. oktober 2016 kl: 11:30
Af: Redaktionen

En af de største reformer af priserne i den kollektive transport træder i kraft 15. januar 2017. Det giver enklere priser på Sjælland, Lolland, Falster og Møn. En stor informationskampagne er i gang.


Det er snart slut med ugennemsigtige priser for enkeltbilletter, rejsekort og periodekort øst for Storebælt. Fra 15. januar 2017 vil rejsekortet altid være billigere end enkeltbilletten, og også billigere end periodekortet – med mindre man rejser cirka 26 gange på samme strækning om måneden, så kan et periodekort være billigere.


Fælles kampagne i DOT-regi
DSB, Metroselskabet og Movia står i fællesskab bag takstreformen. Og i regi af DOT, Din Offentlige Transport, tages i næste uge - uge 42 - hul på en storstilet kunderettet kampagne, der kommer til at fortsætte frem til reformen træder i kraft i starten af næste år.


Kampagnen skal sikre, at passagererne i god tid inden reformen træder i kraft får den information, de har brug for, så nye priser og ændrede billetter ikke kommer bag på nogen, og så passagererne ved, hvad de skal gøre fra 15. januar 2017. For de fleste vil alt være, som det plejer, men for 4 pct. af alle rejser vil reformen betyde en prisstigning.


Kampagne skal ud til alle
-Passagererne skal have at vide, hvordan de let kan finde den billigste billet, når de skal med bus, tog eller metro. Derfor harmoniserer vi priserne for kollektiv transport på hele Sjælland. Og derfor iværksætter vi nu en omfattende kommunikationsindsats for at få informeret passagererne bedst muligt, siger Movias bestyrelsesformand, Thomas Gyldal Petersen, på vegne af DSB, Metroselskabet og Movia.


De fleste får fordele, nogle få skal betale mere
Han lægger vægt på, at trafikselskaberne har haft en stor og bunden opgave fra transport- og bygningsministeren efter hård, men berettiget kritik af ulogiske og ugennemsigtige priser i bus, tog og metro.


-Det er en stor opgave at få fire takstsystemer lagt sammen til ét stort pendlingsområde. Vi er derfor tilfredse med, at 96 pct. af alle rejser maksimalt vil opleve fem pct. prisstigninger eller faldende priser. Mens de sidste fire pct. vil opleve prisstigninger på over fem procent, siger Thomas Gyldal Petersen.


Informationskampagnen om reformen omfatter både generelle og lokale tiltag, og DOT, Din Offentlige Transport, informerer fra næste uge såvel digitalt, som i dagspressen og i lokale medier, samt i bus, tog og metro.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- 2023 blev et tilfredsstillende år for Metroselskabet
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Bus- og togoperatør går kollektiv
- Over 4.000 gange skulle vejdirektoratet samle tabt gods op efter andre
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Fredag 12. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Bane i Odsherred skal renoveres og have nye sveller

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst