Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Mobiltelefon og musik spiller sammen

Onsdag 24. august 2016 kl: 10:56
Af: Redaktionen

Scania lancerer i forbindelse med de nye lastbil-serier et nyt infotainment-system, hvor integrerede ratknapper er standard ligesom stemmebetjening via en skjult mikrofon i loftet


Infotainment-systemet indeholder også en lang række muligheder og funk­tioner at vælge imellem. Grundlæggende kan der vælges mellem to integrerede systemer med 5”- eller 7”-skærme. 


Begge systemer har AUX- og USB-indgange, ligesom der er mulighed for tilslutning af to eksterne enheder på samme tid via Bluetooth - eksempelvis chaufførens private mobiltelefon og vognmandens mobiltelefon


Den store model har to kameraindgange til for eksempel bak- og frontkamera. Begge systemer leveres desuden med fire højttalere som standard med mulighed for senere tilslutning af en central højttaler og sub­woofer. Det vil være muligt at bestille soveførerhusene, så de fra fabrikken er klargjort til efterfølgende installation af eksempelvis fjernsyn.


- Infotainment-systemet er helt på linje med de nyeste førende systemer til personbiler, men samtidig er de særlige krav til levetid og robusthed i lastbiler opfyldt, siger Anna Selmarker, chef for HMI (den digitale interaktion mellem mennesker og maskiner) hos Scania.


- Udviklingen inden for dette område går stærkt, hvorfor vi gradvist vil tilføje yderligere funktioner fremover ikke mindst inden for rammerne af Scanias udvalg af opkoblede serviceydelser og ADAS-funktioner (Advanced Driver Assistance Systems), siger hun videre.


I den første produktionsfase vil Scania tilbyde otte forskellige typer førerhuse, men udvalget vil hurtigt blive udvidet med yderligere modeller.








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst