Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Ambulanceselskab er taget under konkursbehandling

Onsdag 27. juli 2016 kl: 20:43
Af: Redaktionen

Skifteretten i Odense har efter et møde onsdag erklæret det hollandsk ejede ambulanceselskabet Bios konkurs efter, at Region Syddanmark mandag valgte at indgive en konkursbegæring mod ambulanceselskabet

Skifteretten har udstedt et konkursdekret og udpeget to kuratorer - Jan Bruun Jørgensen fra advokatfirmaet Andersen Partners og Henrik Selchau Poulsen fra advokatfirmaet Bruun & Hjejle.


For at holde ambulancerne kørende i de områder af Region Syddanmark, som Bios har dækket, er Region Syddanmark gået i dialog med kurator om, at kurator viderefører ambulancedriften som hidtil. Videreførslen af ambulancedriften skal ske for regionens regning.


- Vores første prioritet er at holde ambulancerne kørende i denne overgangsfase. Efter aftale med kurator vil vi senere onsdag holde møder med ledere og tillidsrepræsentanter i Bios, så vi kan komme i direkte dialog med dem om, hvordan vi håndterer denne vanskelige situation. I morgen og på fredag vil der blive inviteret til møder med alle medarbejdere, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).


Regionen vil selv stå for ambulancedriften
Et stort flertal i regionsrådet besluttede tirsdag, at Region Syddanmark vil hjemtage ambulancedriften og etablere en permanent regional drift af ambulancetjeneste på Fyn, i Sydvestjylland og i Sønderjylland. Ambulanceselskabet Responce, der i dag er ejet af Falck, vil fortsat køre ambulancerne i Trekantområdet.
Første skridt processen er, at Region Syddanmark vil gå i forhandlinger med kurator om, hvordan overdragelsen kan finde sted.


Løn til redderne i juli
Omkring løn til redderne er regionen i dialog med kurator om, at kurator anmoder Lønmodtagernes Garantifond om en straksudbetaling af juli-lønnen. Fonden kan muligvis ikke nå at gennemføre en udbetaling inden udgangen af måneden. Hvis det er tilfældet, vil regionen arbejde på en løsning, hvor kurator i stedet forudbetaler acontoløn for august inden udgangen af juli.  


Det danske, men hollandsk ejede ambulanceselskab Bios’ direktør og bestyrelsesformand Stef Hesselink har meldt ud, at Bios ikke anker afgørelsen fra Skifteretten i Odense.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- 2023 blev et tilfredsstillende år for Metroselskabet
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Bus- og togoperatør går kollektiv
- Over 4.000 gange skulle vejdirektoratet samle tabt gods op efter andre
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Fredag 12. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Bane i Odsherred skal renoveres og have nye sveller

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst