Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

86 nordjyder har sagt farvel til ledighed - de er blevet buschauffører

Fredag 28. februar 2014 kl: 13:40
Af: Mikael Hansen

En stor gruppe ledige i Nordjylland - 86 i alt - er netop blevet sikret beskæftigelse efter at have gennemført et nyudviklet uddannelsesforløb for buschauffører med ekstra vægt på kundeservice. Uddannelsesforløbet er tilrettelagt som en del af EU-Socialfondsprojektet "NT til for dig" og gennemføres i et tæt partnerskab mellem nordjyske busentreprenører, Nordjyllands Trafikselskab (NT) og AMU Nordjylland.

- Det har været utroligt positivt at være en del af projektet "NT til for dig" - det er en super mulighed, som både har givet mig en række nye kompetencer, og samtidig har det garanteret mig job efter fuldendt uddannelse. Forløbet har været strikket rigtig godt sammen. Der var en god sammenhæng mellem teori og praksis, og så var det spændende med det nye fokus på kundeservice, fortæller Tommy Stokholm, der er uddannet buschauffør via EU-socialfondsprojektet i en pressemeddelelse fra AMU Nordjylland.

Uddannelse med jobgaranti
Det særlige ved uddannelsesforløbet er, at det er målrettet ledige, og at deltagerne er garanteret job efter gennemført uddannelse.
Igennem uddannelsen får deltagerne den nyeste viden inden for området, og undervisningen er nøje tilrettelagt ud fra de ønsker, som busselskaberne har til nye medarbejdere. De færdiguddannede chauffører kommer på den måde ud med en lang række attraktive kompetencer, som arbejdsgiverne netop efterspørger.
- Det er helt unikt, at vi kan garantere deltagerne job efter fuldendt uddannelse. Indtil nu har 86 personer gennemført uddannelsen og størstedelen er kommet i job - det er en succesrate tæt på 100 procent, og det er vi meget stolte af. Deltagerne har høj motivation i uddannelsesforløbet på grund af jobudsigten, og arbejdsgiverne får medarbejdere skræddersyet efter deres behov. Målet er endnu større tilfredshed blandt vores passagerer, færre kundeklager - og naturligvis endnu flere passagerer, udtaler Heidi Livoni, projektleder, NT.

Fokus på kundeservice

Uddannelsesforløbet gennemføres hos AMU Nordjylland, hvor udviklingskonsulenter fra Team Support og transportfaglærere står for undervisning i henholdsvis service og kørsel. Uddannelsen har en varighed af 8 uger, og er en videreudvikling af den traditionelle 6 ugers kørekortsuddannelse for buschauffører. I de 2 ekstra uger sættes der fokus på god service og kundebetjening, idet målsætningen inden for branchen er at imødekomme behovet for øget serviceadfærd - og dermed gå fra driftsvirksomhed til servicevirksomhed.
- Det er nyt at integrere serviceadfærd i den faglige transportuddannelse, hvor servicebegrebet bliver målrettet de arbejdssituationer, som en buschauffør møder i sin arbejdsdag. Vi arbejder med personlige udviklingsområder, hvilket gør undervisningen relevant og mere vedkommende for deltagerne, udtaler chefkonsulent Søren Himmelstrup, Team Support.

Mere service

Blandt servicekomponenterne kan nævnes kommunikation, serviceadfærd hos den enkelte, viden om forskellige former for serviceydelser samt kundetypers forskelligartede behov. Derudover får alle chauffører udleveret en servicehåndbog, som de kan bruge som opslagsværk efter fuldendt uddannelse.
Udover at uddanne nye chauffører fokuserer projektets parter også på, hvordan servicekulturen kan fastholdes i chaufførernes dagligdag. I den forbindelse står Team Support og NT for at uddanne såkaldte service-agenter, som har til opgave at fastholde den positive udvikling selv, når hverdagens rutine melder sig. Service-agenterne består både af ledere, mellemledere og chauffører.





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Aarhus Letbane fejrer fem år med den fulde strækning
- Bilhandler er endt i skifteretten
- Region Syddanmark stopper med at købe nye benzin- og dieselbiler ved udgangen af året
- Tysk koncern skal opgradere S-banen til førerløs togdrift
- To virksomheder kan byde på støttesystemer
- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer
- Lokal togoperatør justerer køreplaner og togenes længde
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst